Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na Dan planete Zemlje u subotu sprovedena akcija čišćenja jezera Međuvršje (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Na Dan planete Zemlje   sprovedena je akcija čišćenja jezera Međuvršje u okviru inicijative ,, Očistimo reke Srbije“, a u organizaciji Discover Serbia.  Učestvovalo je oko 100 volontera, a podršku je pružila Turistička organizacija  Čačak sa dva katamarana , a korišćeni su   i čamci Ekološke flote Discover Serbia.

Discover Serbia osnovali su zaljubljenici u prirodu, prirodne lepote  kako bi skrenuli pažnju na očuvanje zdrave životne sredine. Osim mnogobrojnih ekoloških akcija organizuju i promocije eko turizma , a izbrali su da očiste jezero  na  Dan planete zemlje  i kako bi ukazali na odgovorno ponašanje prema  vodama Srbije, jer kako ističu one su neprocenljivo blago.

Među najmlađim učesnicima ekološke akcije je Anđela Lozjanin. Anđela je  u Čačak došla iz Sremske Mitrovice, i ovo nije prva akcija u kojoj aktivno učestvuje.

Čišćenje jezera  Međuvršje je deo redovnih aktivnosti u okviru inicijative ,, Očistimo reke Srbije“ i sprovodiće se sve dok jezero ne zasija punim sjajem i prema rečima organizatora,  dok ne zauzme  zasluženo mesto na turističkoj mapi.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar