Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održan Dan otvorenih vrata: Maturanti iz cele Srbije i regiona posetili FTN Čačak

post-title
Foto: FTN Čačak


U okviru manifestacije Dan otovrenih vrata veliki broj maturanata iz zemlje, ali i regiona posetio je Fakultet tehničkih nauka u Čačku. Ovo je bio prvi neposredan susret maturanata sa nastavnicima i saradnicima FTN Čačak u ovoj godini. Za buduće studente tog dana realizovan je veliki broj aktivnosti kroz koje su imali priliku da saznaju o nastavnim i vannastavnim aktivnostima i studentskom životu u Čačku, prijemnom ispitu i uslovima upisa,  ali i da obiđu grad. 
 
Prisutne maturante pozdravila je i uputila srdačnu dobrodošlicu dekan FTN, prof. dr Danijela Milošević. U svom obraćanju budućim maturantima prof. dr Milošević govorila je o prednostima studiranja na najbrojnijem fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, izvrsnoj saradnji sa privredom i mogućnostima zaposlenja nakon diplomiranja, kao i o mobilnosti studenata FTN Čačak. 
 
U okviru manifestacije Dan otvorenih vrata održana je i besplatna pripremna nastava  na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku. Preko 150 maturanta iz Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Lajkovca, Uba, Bijelog Polja i drugih gradova prisustvovalo je časovima pripremne nastave iz sedam predmeta. Nakon završenih časova, usledilo je predstavljanje studijskih programa osnovnih akademskih i strukovnih studija, a nakon toga i obilazak okoline. 
 
Maturanti ističu da im je ovoj susret dosta pomogao u rešavanju nedoumica i da s nestrpljenjem čekaju početak studija.
„Vrlo sam uzbuđena zbog toga što sam danas ovde i jedva čekam da počne studiranje. Fakultet nam je preporučila naša profesorka, a danas smo i sami videli da su ovde uslovi za studiranje odlični. Čačak je dosta sličan našem gradu, Bijelom Polju, a čula sam od  starijih drugova da se ovde svi studenti lepo druže i sarađuju, pomažu jedni drugima, to nam mnogo znači“, rekla je Tamara Lukovac, maturantkinja iz Bijelog Polja. 
 
Prijave za besplatnu pripremnu nastavu su otvorene još uvek i svi zainteresovani kandidati se mogu prijaviti putem sajta FTN Čačak                                 
( http://ftn.kg.ac.rs/pripremna ). 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar