Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Šest zlatnih medalja i dve specijalne nagrade za baletski studio "Force" Kulturnog centra Čačak

post-title


Na plesnom takmičenju koje je u nedelju 23.aprila održano u Novom Sadu, članice Baletskog studija FORCE Kulturnog centra Čačak osvojile su 6 prvih mesta i 2 specijalne nagrade. Studio se predstavio na takmičenju sa 6 koreografija i sve su nagrađene. Na takmičenju u organizaciji plesne zajednice 5678 učestvovalo je oko 1200 plesača u različitim kategorijama. Čačanske balerine dobile su nagrade za:

1.mesto za koreografiju Svan lake kategorija- children/formation/ballet open 

1. mesto za koreografiju Doll story, kategorija- junior/formation/ballet

1. mesto za koreografiju "Orhideje", kategorija- junior/formation/ballet open

1. Mesto za koreografiju Arabian dance kategorija- junior/formation/ballet repertoar

1.mesto za koreografiju Nine – Be Italian kategorija- Jouth/formation/musical theatar

1. mesto za koreografiju Gnosieennes, kategorija Lurical jazz/formation

U svakoj kategoriji dodeljeno je svega nekoliko specijalnih nagrada za koreografije koje su se po tehnici, umeću izvođenja, kao i imidžu posebno istakle. Baletskom studiju FORCE dodeljene su čak dve ove nagrade. Specijalna nagrada pripala je koreografiji Svan lake koju su izvele mlađe članice ovog studija kojima je to bilo i prvo takmičenje.

 

Još jedna specijalna nagrada jednoglasnom odlukom žirija za najbolju formaciju dodeljena je koreografiji Be Italian iz čuvenog mjuzikla Nine, što je najstarijim članicama u ovoj sezoni već druga specijalna nagrada.Prethodnu su dobile na takmičenju u Pragu, u novembru prošle godine. Specijalnim nagradama čačanske balerine stekle su pravo učešća na narednom plesnom takmičenju sledećeg meseca u Beogradu. Od strane stručnog žirija koji su činili renonimirani igrači i pedagozi Baletski studio FORCE Kulturnog centra Čačak dobio je iskrene pohvale i čestitke za originalnost, ujednačenost, profesionalnost..Nastavnici klasičnog baleta Ivani Dunjić, koja ovaj studio uspešno vodi već duže od dve decenije pripala je čast da bude i jedan od sudija takmičenja.

Gotovo 60 balerina Baletskog studija iz Čačka različitog uzrasta se takmičilo. Pre nastupa imale su priliku da uživaju i obiđu lepote Novog Sada. Prve su na takmičenju nastupile najmlađe balerine a potom i one starije. Svaka koreografija bila je propraćena aplauzima i oduševljenjem publike.

Planovi za dalji rad Baletskog studija FORCE Kulturnog centra Čačak su veoma ambiciozni. U kalendaru su brojna domaća i inostrana takmičenja, važni nastupi, a pre svega , pripreme za tradicionalni godišnji concert koji je planiran 7. juna. Na njemu će pored balerina koje su učestvovale na takmičenju, učestvovati i veliki broj mlađih balerina. One su veoma talentovane i vredno rade. Podeljene su u tri starosne grupe od 5 - 10 godina i uvek imaju važno mesto na koncertu.

Nagrade u Novom Sadu potvrda su naročito predanog rada balerina i nastavnice Ivane Dunjić. Vežbalo se svakog vikenda kao i tokom sedmice i za vreme raspusta. Tako će biti i narednih sedmica. Sigurno je da ni novi uspesi na takmičenjima, neće izostati. 

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar