Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradi se novi vrtić u Zablaću, potpisan ugovor u Ministarstvu prosvete

post-title
Foto: MIP


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je danas sporazum o saradnji sa Ministarstvom prosvete, koji predviđa izgradnju novog vrtića u Zablaću.

Izgradnju finansira resorno ministarstvo u okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.

Za izgradnju novog vrtića u Čačku izdvojeno je preko 110 miliona dinara, prostiraće se na oko 1.200 metara kvadratnih i obezbediće 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u šest grupa.

-Uz veliku podršku Vlade Republike Srbije, najzad ćemo moći da se pohvalimo još jednim vrtićem u našem gradu, koji će pripadati Predškolskoj ustanovi “Moje detinjstvo“. Gradićemo potpuno novi objekat u Zablaću, u kome će biti mesta za 120 mališana. Ovaj vrtić će moći da pohađaju deca iz Zablaća, Ježevice, Viljuše, Baluge, Vape, Mršinaca i okolnih sela. Upravo želja lokalne samouprave jeste da deca sa seoskog i gradskog područja imaju iste uslove i u vrtićima, i u školama. Ono što činimo za naše najmlađe sugrađane je naš najveći ponos, a ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti gradske vlasti za bolje uslove za svu decu u našem gradu – izjavio je Milun Todorović.

Osim u Čačku, Ministarstvo prosvete izgradiće vrtiće i u Prijepolju i Aleksandrovcu.

-Ministarstvo prosvete nastavlja sa implementacijom politike koja ima za cilj povećanje obuhvata dece sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Današnjim potpisivanjem sporazuma o izgradnji tri nova vrtića stvaramo uslove za prijem u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja još 500 mališana. Ovim dajemo konkretnu podršku lokalnoj samoupravi, odnosno lokalnoj zajednici, građanima i građankama u tim sredinama – izjavio je prilikom potpisivanja dokumenta ministar Branko Ružić.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar