Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predsednik Dejan Kovačević uručio ključeve šest vozila vd direktoru Doma zdravlja

post-title
Foto: Press služba


Predsednik Dejan Kovačević uručio ključeve šest vozila vd direktoru Doma zdravlja

 

Opština Gornji Milanovac ima interes da primarna zdravstvena zaštita bude dostupna svima na čitavoj teritoriji gornjomilanovačke opštine. Bez obzira na to što ona više nije u nadležnosti lokalne samouprave, već u nadležnosti Ministarstva, rukovodstvo Opštine odlučilo je da Domu zdravlja Gornji Milanovac donira šest vozila i time doprinese boljem radu ove ustanove. Ključeve je danas vršiocu dužnosti direktora Doma zdravlja, doktoru Aleksandru Čivoviću, uručio predsednik opštine, Dejan Kovačević.

- Ovi automobili će se koristiti za kućno lečenje i patronažu, što znači da ćemo lekarima i medicinskom osoblju omogućiti da, uz pomoć kvalitetnijih vozila, obilaze sve pacijente. Ono što smo radili u proteklom periodu, a to je obnova ambulanti na seoskom području, nastavljamo i u budućnosti. Od pre nekoliko dana ponovo radi ambulanta u Brđanima, u Boljkovcima i Vraćevšnici potpuno smo sredili ambulante, a plan nam je da i u narednom periodu isto uradimo i u Banjanima i na Rudniku. Znate, nisu uvek finansije problem, nekada je problem u kadrovima, ali ja sam uveren da ćemo mi uz pomoć Ministarstva zdravlja i vrednih ljudi ovde, u Domu zdravlja, naš zadati cilj ispuniti. Želim da čestitam direktoru i svim zaposlenima u Domu zdravlja na novom voznom parku i želim da ga maksimalno iskoriste u dobrobit svih građana opštine Gornji Milanovac – rekao je predsednik Kovačević.

Doktor Čivović je ovom prilikom rekao da je misija Doma zdravlja kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga na primarnom nivou zdravstvene zaštite, kao i da kvalitetne usluge i zadovoljnog pacijenta nema bez angažovanja i motivacije zdravstvenih radnika.

- Za lekare i sestre koji obilaze seoske ambulante i seosko područje, a mi u 62 sela imamo 14 ambulanti, ova vozila su ordinacija. Mi smo ovom donacijom od Opštine dobili bezbednije uslove rada za ljude koji izlaze na teren, sigurniji i izvesniji i dolazak u kuću pacijenta. Stari vozni park, koji uglavnom koriste sestre i lekari kućnog lečenja i polivalentne patronaže, već su dotrajali i bili su zreli za zamenu. Tako da ćemo mi ovim zanavljanjem voznog parka dodatno motivisati radnike da svoj posao obavljaju na najbolji mogući način- izjavio je vd direktora Doma zdravlja, doktor Aleksandar Čivović.

U protekle dve godine Dom zdravlja Gornji Milanovac dobio je dva saniteta od Ministarstva zdravlja i jedno kombi vozilo koje se koristi za prevoz pacijenata koji idu na dijalizu, tako da trenutno raspolaže sa ukupno 10 vozila.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar