Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac spektakularnom pobedom obezbedio opstanak u ABA ligi

post-title
Foto: Mediaportal


U trećem, odlučujućem okršaju baraža za opstanak, odnosno ulazak u AdmiralBet ABA ligu ponovo su koplja ukrstili Borac Mozzart i Helios Suns. Reč je o susretu kojim je stavljena tačka na pitanje ko će biti stari/novi član jadranske elite. Na radost izuzetno brojne publike u hramu košarke kraj Morave u pitanju je tim Dejana Mijatovića, koji je ponovo uspeo da odbrani domaći parket i slavi u duelu sa veoma neugodnom ekipom iz Domžala. Kada je poslednju zvuk sirene označio kraj utakmice, rezultat je ubedljivo glasio 97:67 (22:19; 14:13; 36:9; 25:26).

Lepo je pomenuti da je na poluvremenu publika imala priliku da pozdravi kadetski sastav KK Borac Mozzart, koji je na F8 turniru Triglav kadetske lige Srbije osvojio treće mesto i tako nastavio višegodišnji niz uspešnih rezultata. Nema mesta sumnji, ti momci su budućnost kluba.

Nošen hukom sa tribina, Borac je imao zaista dobar početak, kada je lako napravio seriju 5:0. Ali nije trebalo puno sačekati na odgovor Heliosa, koji je povezao dva učinkovita napada. Čačani nisu nameravali da se zaustave, već su preko raspoloženog Boldvina došli do nove trojke. Slovenci su opet imali spreman odgovor, pa su čak poravnali skor (8:8). Red je bio da domaćin kaže svoje, pa je vezao nekoliko korisnih ofanziva, posebno preko Lešića. Pred kraj deonice nesportsko ponašanje Luka poremetilo je sjaj igre. Situaciju je bolje iskoristio Helios, koji je ponovo ozbiljno prišao (20:19). Ali Borac je uspeo da spreči potpuni preokret.

Ponovo je Borac bio taj koji je bolje krenuo deonicu. Zategao je u fazi odbrane, a zatim su došli i koševi, tako da je brzo stekao plus sedam (26:19). To je bio alarm za klupu Heliosa da pozove tajm aut. Ali do reakcije nije došlo, tako da je domaćin uspevao da drži rivala na odstojanju. Istina, nije ni Borac briljirao, ali je igrao taman toliko bolje da ne bude u problemu. Ipak, strpljivom i pametnom igrom vrebao je priliku, pa je posle sjajnih zakucavanja Boldvina i Todorovića došao do prve dvocifrene prednosti (31:21). Helios je pokušao da odgovori, ali prosto nije imao rešenje za Boldvina, koji je jednostavno plesao po terenu. Pred kraj prvog poluvremena gosti su sa dve trojke ozbiljno smanjili deficit, tako da su mirnije glave otišli na veliki odmor.

 

Trojkom Novakovića otvoreno je drugo poluvreme. Nije proteklo previše vremena, a odgovor je stigao od Mirtiča, tako da je sve krenulo ispočetka. Uskoro je Hejl pogodio svoje prve koševe sa distance, tako da nije dozvolio rivalu da se dodatno približi. Ujedno je doneo svom timu novu dvocifrenu razliku (45:34), pa je primorao goste da traže novi minut odmora. Ali Hejl se nije dao zaustaviti, pa je prednost rasla iz minuta u minut, a dosegla je do kote 31 (72:41). Šok je potpuno paralisao Helios, koji nije znao šta ga je snašlo. Vladao je opšti utisak da je Borac apsolutno slomio otpor protivnika.

Odlučujući deo susreta bio je stvar puke formalnosti. Borac je nezapamćeno dobrom igrom u oba smera uspeo da prelomi meč u svoju korist već u trećoj deonici, tako da nije bilo ni najmanje šanse da se promeni odnos snaga na parketu. Iako na malo teži način, Čačani su uspeli da opravdaju ulogu favorita u ovoj seriji i tako pokažu svima u regionu da zaslužuju da i dalje ostanu deo jadranske elite.

Borac Mozzart: Boldvin 24, Đ. V. Ćurčić 2, Glišić 2, Lešić 8, Tomašević 3, Gagić 2, Kočović, Novaković 10, Radonjić 8, Todorović 8, Čarapić, Hejl 30.

Helios Suns: Luk 17, Ferme 3, Babič 2, Mirtič 9, Buljević 2, Zulić, Oman 2, Tanstal 14, Bačvić 8, Mahkovic 10, Sirc.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar