Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prosveta je zanemela: Nakon tragedije u Beogradu obustavljena nastava u čačanskim školama

post-title
Foto: RINA


Čačak – Nakon tragedije koja je pogodila našu zemlju, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da će svi njihovi članovi zaposleni u školama obustaviti rad zbog napada u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.

– Zaposleni će u petak biti u školama, ali neće izvoditi nastavu. Prosveta je zanemela. Nakon konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju, donećemo odluke o kojima ćete biti blagovremeno obavešteni – navodi se u odluci koju je potpisala predsednica unije Jasna Janković.

Prema rečima Vladimira Adžića, predsednika Sindiakta obrazovanje Čačak, danas će se u datim školama održati sastanci sindikalnih organizacija i biće upućen poziv zaposlenima u obrazovanju, djacima, njihovim roditeljima ali i svim gradjanima, da se sutra u 11 časova i 55 minuta okupe na gradskom trgu u Čačku.

„Čačak je sinoć, na inicijativu predsednika sindikata, u okviru Sindikata obrazovanje Čačak, doneo odluku da danas ne bude nastave u školama, da se održe sindikati, obaveste roditelji šta je se desilo i zbog ečga to preduzimamo. nemamo nikakvih štrajkačkih zahteva. Držimo se onoga što je rekla naša krovna organizacija `Unija` da `Srbija mora da zaćuti`. Danas smo bez nastave, petak će isto biti bez nastave, s tim što ćemo se na trgu okupiti i to smo pozvali sve predsednike sindikata da obaveste kolege i roditelje, naše učenike i sadašnje i bivše. Dakle, biće skup na trgu u 11 i 55, da Srbija zaćuti na prvi dan žalosti”, rekao je Adžić.

Na Gradskom trgu u Čačku u petak od 11:30 održaće se skup u čast poginulih u beogradskoj tragediji.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar