Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Do jutros prikupljeno oko 13.500 neleglanog različitog oružja

post-title
Foto: Instagram/Budućnost Srbije


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić prisustvovali su prikazu neregistrovanog oružja koja su građani predali.

Kako je saopšteno iz MUP-a, prikaz prikupljenog oružja je održan u mestu Duvanište, nedaleko od Smedereva.

Predsednik Vučić i ministar Gašić, u pratnji policijskog vrha, obilaze magacin sa oružjem. Predsednik Vučić je prokomentarisao da je najviše oružja predato u Novom Sadu.

"Odličan posao su uradili. I Novi Sad i Šabac i Mitrovica proporcionalno broju stanovnika. Naravno i Beograd", rekao je predsednik i dodao:

"Ovo neće da traje tri dana. Ovo je naša akcija koju ćemo sprovesti. Do 8. juna ne sme da bude represija, od 8. juna idemo na represiju".

"Ponosan sam na ovu akciju i njene rezultate, koliko je oružja predato. Lovci su nešto drugo.Posebno bih želeo da pohvalim rad uprava u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Šapcu i Beogradu. Mnogo je cevi predato", podvukao je Vučić.

On je podsetio da će nakon predviđenog roka za predaju država represivno delovati i kažnjavati prekršioce.

"Mi to dajemo u Zastavu Kragujevac, da bi napravili novo oružje. Da se naoružava naša vojska i policija. Isto je sa minsko-eksplozivnim napravama, nešto se uništi, a nešto se obnovi i ponovo koristi. Nemojte misliti da ste smanjili borbenu gotovost, vi ste povećali gotovost naše vojske i policije i pojačali opštu bezbednost", rekao je Vučić i još jednom pohvalio rad policijskih službenika.

"Ljudi kažu da nije pištolj taj koji puca, već glava ali znate, čak i ako mu je glava takva, on to ne može da uradi. Mnogo veća je opasnost od automata nego od noža ili od sekire. Ovo je nešto što je dobro za sve, a posebno za majke i žene. Od 8. juna kreću represivne mere i nikome se neće dopasti drakonske kazne koje planiramo da uvedemo", rekao je Vučić.

B92



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar