Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiSkupština usvojila Plan razvoja opštine Lučani

post-title
Foto: Mediaportal


Lučani - Skupština opštine Lučani je u petak, 12. maja održala svoju devetu sednicu na kojoj su odbornici većinom glasova usvojili, najpre Plan razvoja opštine Lučani za period od 2023. do 2030. godine u kome su istaknute detaljne smernice razvoja u svim oblastima života i rada opštine Lučani za narednih sedam godina. Ovim strateškim planom su obuhvaćene potencijalne investicije za brz i efikasan razvoj u cilju kvalitetnijeg života i rada građana opštine.

Odbornici su usvojili i izmene odluke o Dragačevskom saboru trubača u Guči koje se odnose na izostavljanje naplate naknade za parkiranje motornih vozila tokom ove manifestacije jer poslednjih godina opština nije vršila naplatu parkinga. Shodno ovoj izmeni usledila je i izmena odluke o javnim parkiralištima kao i izmena odluke o komunalnim delatnostima.Usvojene su i izmene odluke o gradskom i prigradskom prevozu putnika.
Skupština je usvojila etički kodeks ponašanja funkcionera lokalne samouprave i donela godišnji plan zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za tekuću godinu.

Odbornici su dali saglasnost i na dopunu Statuta Međuopštinskog istorijskog arhiva koja se odnosi na postupak izbora direktora ustanove uz prethodnu saglasnost osnivača. Saglasnost je data i na Izveštaj o radu ove ustanove tokom prethodne godine. Prihvaćen je i izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Kulturnog centra opštine Lučani u Guči za 2022. godinu, kao i izveštaj o poslovanju JKP „Duboko“ Užice u 2022. godini i odluka o raspoređivanju dobiti ovog preduzeća za 2022. godinu.

Odbornici su usvojili i finansijske planove Doma zdravlja Lučani i Dobrovoljnog vatrogasnog društva MZ Guča za 2023. godinu. Usvojen je i zahtev OŠ „Milan Blagojević“ Lučani za izdavanje školskog prostora u zakup kao i predlog Odbora za nagrade i priznanja opštine Lučani koje će biti dodeljene na svečanoj sednici opštine, povodom Dana opštine Lučani. Na ovoj sednici je imenovana Nataša Komerički, diplomirani psiholog iz Čačka za vršioca dužnosti Centra za socijalni rad kao i Zorica Milošević, dosadašnji pomoćnik predsednika na mesto vršioca dužnosti JP „Dragačevo putevi“ Guča.

Sva napred navedena pitanja usvojena su na sednicama Opštinskog veća a na samoj sednici Skupštine opštine su izglasana, najčešće većinom glasova pozicione većine, koju čini koalicija SNS – SPS.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar