Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Topoli potpisan sporazum o saradnji na sprovođenju projekta „Znanjem do posla“ (E2E)

post-title
Foto: E2E


Između Opštine Topola i projekta „Znanjem do posla“ (E2E), višegodišnjeg partnerskog projekta dve vlade – Švajcarske i Srbije osmišljenog da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih, potpisan je Sporazum o saradnji. Sporazumom je predviđena zajednička podrška Opštine i projekta „Znanjem do posla“ na podizanju zapošljivosti mladih kroz organizaciju obuka na radnom mestu kod poslodavaca sa teritorije Opštine Topola.

 

Projekat „Znanjem do posla“ objavio je javni poziv za poslodavce sa ciljem da se kroz javno-privatno partnerstvo sa kompanijama iz ciljnih područja Srbije, među kojima je i Opština Topola, organizuju obuke na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Ovaj program podrške olakšaće poslodavcima proces izbora, obuke i zapošljavanja novih zaposlenih.

 

Za sprovođenje Poziva na teritoriji Opštine Topola opredeljuju se sredstva za obuku do desetoro mladih do kraja 2023. godine kod lokalnih poslodavaca u ukupnom iznosu od 1.000.00,00 RSD, od čega je 15% učešće sredstava iz budžeta lokalne samouprave opštine Topola. Osim ovog iznosa, poslodavci obezbeđuju dodatna sredstva iz sopstvenih izvora neophodna za organizovanje obuka na radnom mestu u svojim prostorijama. Predsednik Opštine Topola, g. Vladimir (Tomislav) Radojković istakao je prilikom potpisivanja sporazuma da je ovo izuzetan dan za Topolu, pre svega za mlade iz ove opštine, koji će, zahvaljujući Vladi.

 

Cilj projekta „Znanjem do posla“ je povećanje zapošljivosti mladih i posredno brži, održiviji i inkluzivniji ekonomski razvoj Srbije. Ideja E2E je da podstakne, podrži i ponudi model trajne saradnje lokalnih samouprava, škola, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata kako bi se mladima pružila mogućnost da nauče one veštine koje se traže na tržištu rada i tako lakše dođu do posla.

Ovo je četvrti poziv objavljen u okviru E2E projekta, podržanog od strane Švajcarske,  čija je ukupna vrednost  28,7 miliona evra za 8 godina sprovođenja projekta.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar