Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



OŠ „Stepa Stepanović“: Volim da volim

post-title
Foto: OŠ „Stepa Stepanović“


Deca su po prirodi dobra i puna ljubavi, a škola je savršeno mesto za razvijanje prijateljstva, učenje novih veština i stvaranje lepih uspomena. Važno je da se deci pruži sigurno i podržavajuće okruženje kako bi se osećala slobodno i otvoreno za istraživanje i druženje. Vršnjačko nasilje je ozbiljan problem u celom svetu. Važno je da svi zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg i ugodnijeg okruženja za decu i mlade.

Potrebno je da se svi angažuju kako bi se stvorili pozitivni primeri i kako bi se edukovala deca i mladi o važnosti poštovanja drugih i rešavanju sukoba na miran način. Vršnjačko nasilje može imati dugotrajne i ozbiljne posledice na mentalno zdravlje i dobrobit dece i mladih. Stoga je važno da se svi koji rade sa decom , uključujući roditelje, nastavnike i druge odrasle osobe, edukuju o načinima prepoznavanja i sprečavanja vršnjačkog nasilja.

Učenici OŠ "Stepa Stepanović" - IO Miokovci su samoinicijativno izrazili želju da pošalju jednu poruku o prijateljstvu, bezbednosti i stvaranju divnih uspomena iz đačkih klupa. Hvala im na tome, što i nas odrasle, uče o nekim velikim vrednostima



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar