Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predaju se bombe i pištolji, do sada 450 komada u čačanskoj policiju: Načelnik Darijeviće apeluje na građane - ne donosite minsko eksplozivna sredstva sami u stanicu

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je gradjane da od 8. maja do 8. juna bez ikakvih posledica, najbližoj policijskoj stanici predaju oružje koje se nelegalno nalazi u njihovom posedu.

 
Na teritoriji Moravičkog okruga koji je u nadležnosti Policijske uprave Čačak, a koja pored Čačka pokriva teritoriji opština Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica do sada je predato više stotina komada vatrenog oružja.
 
„Odziv građana na poziv Ministarstva je više nego dobar. Predato je više od 450 komada vatrenog oružja. Apelujemo na građane da minsko-eksplozivna sredstva nikako lično ne donose u prostorije policijske uprave i policijskih stanica zbog svoje bezbednosti i bezbednosti policijskih službenika, već da nam se obrati a mi ćemo organizovati specijalizovane službe koje će to na bezbedan način preuzeti”, rekao je za agenciju RINA, načelnik PU Čačak, Draško Darijević.
 
On je naglasio da se gradjanima prilikom predaje oružja ne uzimaju lični podaci niti se mora dolazivati poreklo oružja.
 
„Sve vrste oružja koje građani žele da predaju, mogu se predati ovde u sedištu policijske uprave u Čačku, a takošđe i u policijskim stanicama u Ivanjici, Guči i Gornjem Milanovcu u vremenu od 7 do 19 časova. Bitno je da ponovimo da građani koji predju oružje apsolutno neće snositi nikakve posledice, ne moraju se čak ni legitimisati, ne moraju dokazivati poreklo oružja niti će ih službenici o tome i pitati”, zaključio je Darijević.
 
Od kada je počela akcija prikupljanja nelegalnog naoružanja od gradjana, na teritoriji Moravičkog okruga nisu bili zabeleženi slučajevi da su maloletna lica donosila oružje na predaju.
 
RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar