Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mlada Čačanka Sanja Mitić osvojila bokserski Kup nacija u ženskoj kategoriji

post-title
Foto: Screenshot RTS


Sedamnaestogodišnja Sanja Mitić iz Čačka tek tri godine trenira boks ali je osvojila mnogobrojne nagrade. Članica je omladinske reprezentacije Srbije. Na omladinskom Evropskom prvenstvu u Jerevanu početkom maja osvojila je bronzanu medalju za Srbiju. Dva puta je bila državni prvak i i pobednica je ovogodišnjeg Kupa nacija u ženskoj kategoriji.

Svakodnevni treninzi snage, kondicije i taktičkih vežbi su redovan raspored sedamnaestogodišnje Sanje Mitić iz Bokserskog kluba “Čačak”. Boks trenira samo tri godine, a već su u njenoj kolekciji brojne medalje.

“Trenirala sam uporedo boks i odbojku i u jednom trenutku je preovladalo to da više volim boks. I onda sam odlučila da prestanem sa treniranjem odbojke i da se ozbiljno posvetim boksu. I od tada sam učestvovala na više tih međunarodnih turnira i na dva Evropska prvenstva”, kaže Sanja Mitić.

Upornost i hrabrost pomogli su Sanji da već u drugoj godini treniranja počne da se takmiči.”Sanja ulaže veliki napor u treninge, veliki je profesionalac u odnosu na sam trening, a i njene ambicije dovode do tih ciljeva da napravi rezultat. I nadamo se sutra i toj seniorskoj medalji.”, naglašava Nikola Lazarević, trener Bokserskog kluba “Čačak”.

Sanja je učenica trećeg razreda čačanske Gimnazije. I u školi uspeh i pomoć ne izostaju.

“Sanja uspeva uz toliko izostanaka, zbog svih takmičenja da postigne sve petice iz svih predmeta. I to je naša velika radost. Jer ako si uspešan na jednom planu izgleda da vuče da budeš uspešan na svim planovima.”, ističe Dejan Krunić, profesor srpskog jezika i književnosti.

“Radujemo se  I smatram da je sama ta njena hrabrost da upusti se u sve to da je to uspeh sam po sebi”, dodaje Tanja Mitrović, učenica trećeg razreda Gimnazije u Čačku.

“Ja se dosta dopisujem sa Sanjom kad nije ovde i pružam joj tu neku podršku preko poruka. Slikam joj, snimam joj šta može  od časova i ostalo i ona to preslušava, prepisuje, vežba”, kaže Sanja Aleksandrić, učenica trećeg razreda Gimnazije u Čačku.

Neizostavna podrška roditelja i školskih drugova puno znače ovoj uspešnoj tinejdžerki.

“Roditelji su se donekle navikli ali i dalje imaju taj neki strah pred svaki moj meč. Društvo me podržava, njima je to sad sasvim normalno uopšte im nije čudno više”, ističe Sanja i dodaje da želi svetsku, a kasnije i olimpijsku medalju.

Pored želje za velikim sportskim uspesima Sanja uveliko planira i studije. Njen izbor je, kaže, psihologija.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar