Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Muzički karavan oduševio Čačane

post-title
Foto: Marko Daniel i Kulturni centar Čačak


Projekat Sa Mozzartom na krilima muzike, pod pokroviteljstvom prve dame gospođe Tamare Vučić, još jednom je pokazao da se snovi i ciljevi kvalitetom i radom ostvaruju, i da se kultura vraća u svoj dom, ovoga puta u Kulturni centar Čačak.
 
Sinoćni klavirski koncert pijaniste Stefana Đokovića počeo je minutom ćutanja kojim su okupljeni Čačani zajedno sa mladim umetnikom odali počast preminulim žrtvama u tragedijama koje su duboko emotivno potresle Srbiju.
 
- Nakon minuta ćutanja bilo je izuzetno teško nastaviti program. Iskreno saučešće porodicama svih preminulih -izjavio je Stefan.
Muzika je dodirnula srca svih prisutnih pa je  mladi virtuoz posle gromoglasnih aplauza izašao na bis nekoliko puta. Uz predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa suprugom Tanjom, direktor Kulturog centra Radiisav Luković, uz čiju bezrezervnu podršku je ovaj koncert bio spektakl za pamćenje.Fondacija Mozzart, čiji je Čačak na neki način "rodni grad", od samog početka prepoznala je značaj projekta Na krilima muzike i priliku da ideju o podršci kulturnim centrima uz Stefana Đokovića i njegov tim sprovede u delo.
 
Naredni koncert je zakazan za 9. jun kada će se Kragujevčani okupiti i dati svoj doprinos kulturu u gradu koji toliko vole i u kome žive.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar