Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Teška situacija nakon katasrofalnog nevremena u šest sela opštine Požega

post-title


Požega - Zbog olujnog nevremena koje je prethodnih dana zahvatilo Požegu na delu teritorije opštine proglašena je vanredna situacija i odmah angažovana mehanizacija na saniranju šteta. Formirane bujične vode pričinile su velike štete, posebno na putnoj infrastrukturi u više delova požeške opštine. Pojedinim meštanima potpuno je uništen prilazni put do kuće.

- Ovo je prava katastrofa, još uvek ne možemo normalno da funkcionišemo. Bujica je bila tako jaka da je nosila sve pred sobom, naš put je potpuno uništen i bili smo odsečeni od sveta, kažu za RINU meštani ugroženih sela.

Vanredna situacija je proglašena u Otnju, Jelen Dolu, Papratištu, Tučkovu, Zaselju i Vranjanima. Štab za vanredne situacije je odmah reagovao i saniranje šteta je odmah započelo, a u pogođenim selima je najveći deo štete na putevima već saniran i saobraćaj normalizovan.

- Nekoliko mesnih zajednica je pretrpelo veliku štetu na nekategorisanim putnim pravcima. Obilaskom terena istog dana ustanovili smo da je neophodno da se istog dana proglasi vanredna situacija, kako bi sve naše kapacitete mogli da preusmerimo upravo na te puteve. Kako bi u što kraćem vremenskom roku sanirali nastalu štetu. U petak smo imali dve velike intervencije i to u MZ Tučkovo na magistralnom putu i u Vranjanima. Velika zahvalnost pripadnicima vatrogasne službe u Požegi i radnicima JKP za intervneciju u jednom domaćinstvu gde je bilo izvesno da će voda ući u kuću”, kazao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović dodajući da će vanredna situacija trajati do god se ne saniraju svi putni pravci i budu prohodni za meštane.

Pored puteva, padavine su pričinile značajne štete i na poljoprivrednom zemljištu i kluturama, kažu poljoprivrednici. U Zaselju meštani tvrde da ne pamte da jedan potočić koji veći deo godine nama vode uopšte, za nekoliko sati stvori ovoliko problema i štete.

Građani kojima je pričinjena štet od obilnih padavina štete mogu prijaviti predsednicima svojim mesnih zajednica ili na pisarnici opštinske uprave, odnosno poljoprivrednoj službi Opštine Požega.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar