Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiVoda ušla u kuće, poplavila oranice i odnela puteve: Najteža situacija nakon nevremena u požeškom selu Glumač, meštani strahuju od novih padavina

post-title
Foto: RINA


Požega - Nakon katastrofalnog nevremena koje je i sinoć pogodilo teritoriju požeške opštine, meštani još uvek sabiraju štetu i pokušavaju da osposobe prilazne puteve do svojih kuća. Veoma teška situacija je u Glumač.

- Izlili su se bujični potoci, što nam je napravilo ogromne probleme. Poplavljeno je oko 30 hektara zemlje, najviše su stradali kukuruz i pšenica. Pored toga voda je ušla i u jedan objekat i pod vodom se našao ceo stadion. Bujica je uništila na jednom mestu put koji je glavna veza sa našom opštinom i sada smo doveli tešku mehanizaciju kako bi napravili vezu sa našom opštinom - kazao je za RINU, Branko Mihajlović predsednik mesne zajednice Glumač.

U ovom selu poplavljena je i pruga, pa je železnički saobraćaj bio u zastoju. Na teritoriji šest mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija.Najkritičnije je u MZ Otanj, u Gornjoj, Donjoj i Srednjoj Dobrinji, kao i u MZ Prilipac.

- Na samom ulasku u opštinu u naselju Jovićevići voda je prodrla u nekoliko domaćinstava i vatrogasci su na terenu. Nažalost obilne padavine napravile su pravu katastrofu najviše je ugrožena putna infrastruktura, pre svega opštinski i makadamski putevi, u prekidu je i železnički saobraćaj između Glumača i Kalenića. Informacije nam svakog momenta pristižu sa terena, imamo velikih problema u čitavoj opstini, rekao je Đorđe Nikitović predsednik opštine Požega.

Na magistralnom putu Čačak - Požega u mestu Tučkovo usled obilnih padavina došlo je do odrona zemljišta koje se našlo na obe kolovozne trake.

Putarske ekipe rade su na raščišćavanju ove deonice i tom prilikom stvorile su se gužve u oba smera.

Ulice Gornjeg Milanovca pod vodom

Nevreme ni ovaj put nije zaobišlo gornjomilanovački kraj gde je takođe pričinjena velika materijalna šteta.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar