Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pojedina naselja u problemu zbog obilinih padavina - jedinice civilne zaštite grada Čačka i nadležna javna komunalana preduzeća na terenu

post-title
Foto: Infopress


Juče je u popodnevnim časovima ogromna količina kiše pala je za veoma kratko vreme i to na relativno maloj površiini i napravila problem u većini naselja kako u samom gradu Čačku, tako i na seoskom području.

Najviše problema bilo je u Trbušanima, Lugovima, delu Ljubića, Rakovi, Vranićima i Milićevcima ali i Loznici i Katrzi.

"Najviše problema je u Ulici Aleksandra Savića i tom delu naselja. Voda je ušla u dvorišta, a za sada nemamo informacija da je prodrla i u kuće. Izlili su se kanali pored puta, dok vodotokovi drugog reda na svu sreću nisu. U naselju Loznica problem su napravili kanali, a ne Loznička reka. Problem je nastao zbog ogromne količine vode koja je pala, a moram napomenuti da su se pored nadležnih službi na terenu organizovali i meštani, što je od velike pomoći", izjavio je Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije grada Čačka.

Jedinice civilne zaštite  prethodnih dana preduzimale su i preventivne mere kao što su: otpušavanje  pojedinih kanala, čišćenje slivnih rešetaka i ostale aktivnosti u cilju  odbrane od poplava  i zbog toga nema razloga za brigu, istakao je načelnik  Štaba za vanredne situacije grada Čačka, Bratislav Zečević. 

Građani kojima je voda ušla u stambene objekte ili suterenske prostorije, mogu pozvati Sektor za vanredne situacije - vatrogasno spasilačke jedinice na broj telefona 193 za ispumpavanje vode.

Broj Situacionog centra grada Čačka za sve ostale potrebe je 0800 112 032.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar