Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Ljuboviji održan sastanak sa roditeljima i ličnim pratiocima dece

post-title


Ljubovija - Na poziv predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića u zgradi Opštinske uprave održan je sastanak na kom su bili prisutni predstavnici Društva za cerebralnu i dečju paralizu Ivanjica, lični pratioci dece, roditelji dece koja koriste usluge, kao i Vasilije Đukanović, direktor Osnovne škole „Petar Vragolić“ i Maja Andrić, direktorka Predškolske ustanove „Poletarac“.


Pružalac usluge sa kojom Opština ima potpisan ugovor je Društvo za cerebralnu i dečju paralizu Ivanjica, a uslugom su obuhvaćena deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

- Trenutno na teritoriji opštine Ljubovija uslugom je obuhvaćeno šestoro dece koja se nalaze u obrazovno-vaspitnim ustanovama i u tim ustanovama usluga ličnog pratioca se realizuje. Za šestoro dece angažovano je šest ličnih pratilaca i usluga se pruža do kraja isteka ugovora, nakon čega se nadamo da će usluga biti održiva i da će se nastaviti kao i do sada u kontinuitetu – izjavila je Sanja Lišanin, diplomirani defektolog i stručni radnik na usluzi lični pratilac deteta u Društvo za cerebralnu i dečju paralizu Ivanjica.


O važnosti ove usluge na sastanku su govorili i roditelji dece koja imaju ličnog pratioca. Svi su se složili da usluga olakšava boravak dece u školi ili vrtiću, a što je najvažnije vidljivi su rezultati njihovog napredovanja u razvoju.


- Zahvaljujem se predsedniku Jovanoviću i svima koji su došli na sastanak, jer su došli da vide kako ovoj deci da se pomogne. Ima napretka kod deteta, ali se nadamo da će ga u budućnosti biti i više. Mnogo nam znači što dete ima ličnog pratioca u školi – kaže Željana Vujić iz Gornje Orovice.


Opština Ljubovija izdvaja velika sredstva za ovu namenu, a ove godine iz budžeta je opredeljeno četiri  miliona dinara za uslugu ličnog pratioca.

projekat ljubovija

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar