Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Školi za osnovno i srednje obrazovanje ,,1.novembar” u Čačku svečano su otvorene 17. Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije

post-title
Foto: Infopress


U Školi za osnovno I srednje obrazovanje ,,1.novembar” u Čačku svečano su otvorene 17. Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije. Takmičari će se nadmetati u osam sportskih disciplina, a najveći broj sportista pokazao je interesovanje za boćanje.

,,Ovo je najveći sportski događaj u našoj zemlji za osobe sa intelektualnim poteškoćama”, istakao je Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije, Aleksandar Stanojević.

Trener, Anđelka Branković napominje da je za decu sport prozor u svet i da mladima sa smetnjama u razvoju mnogo znači druženje sa drugarima iz redovnih škola.

Misija Specijalne Olimpijade Srbije je da se pokaže da su deca sa intelektualnim potaškoćama ravnopravni članovi društva i da im pružimo šansu kroz sport.

Mladi sportisti će se za 10 dana takmičiti i na Svetskim igrama u Berlinu, a našu reprezentaciju će na najvećem sportskom događaju u svetu predstavljati više od 80 učesnika.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar