Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Usled obilnih padavina koje su pogodile grad Čačak voda prodrla u vrtić ,,Boško Buha“

post-title
Foto: Infopress


Usled obilnih padavina koje su tokom protekle noći pogodile grad Čačak, voda je prodrla i u vrtić ,,Boško Buha“ koji se nalazi u naselju Košutnjak. Brzom intervencijom osoblja vrtića 40 mališana u ranim jutarnjim časovima evakuisano je u vrtić ,,Neven“. U toku su radovi na sanaciji prostorija u kojima je nastala šteta.

Prema rečima nadležnih, sve se vrlo brzo odigralo jutros oko 6 časova kada je dežurna vaspitačica primetila da je voda ušla u objekat. Šteta je nastala u dve prostorije u prizemlju i na spratu vrtića Boško Buha u istoj vertikali.  Voda se slivala i niz instalacije, zbog čega su deca morala biti hitno evakuisana.

Direktorka predškolske ustanove Radost, Vera Jovanović, odmah je pozvala izvođača radova na sanaciji krova. Krov je naime u potpunosti rekonstruisan pre dve godine, ali je ovoga puta problem nastao, jer su se oluci zapušili i nije bilo moguće da prihvate veliku količinu vode.

Voda je prodrla i u podrumske prostorije vrtića ,,Nadežda Petrović“, koji takođe funkcioniše pod okriljem PU ,,Radost“.

Prema rečima nadležnih sva nastala šteta trebalo bi da bude sanirana do kraja nedelje, tako da se od sledeće sedmice očekuje povratak mališana u vrtić ,,Boško Buha“. U vrtiću ,,Nadežda Petrović“ za sada nema potrebe za prekidom rada, jer su poplavljene samo pomoćne prostorije, a deo u kojem su smeštena deca nije ugrožen.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar