Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Završen konkurs ,,Pesma o Čačku“

post-title
Foto: Infopress


Završen je četvrti po redu konkurs ,,Pesma o Čačku“ na temu- ,,U gradu nema više sati, pojeli ih mravi“, a žiri će o najlepšoj pristigloj pesmi dati završnu reč 20.juna. Članovi žirija su naši veliki pesnici Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac, Matija Bećković, književnica Draga Gavrilović i profesor Slobodan Nikolić, kao i novinar Branko Stanković. Organizatori su Alternativna radionica ,,Reč“ u saradnji sa Kulturnim centrom Čačak.

U okviru konkursa ,,Pesma o Čačku“ pesnici iz zemlje i regiona pisali su o mestima koja vole i rado posećuju, o duhu Čačka i Čačana, a posebno o najistaknutijim ličnostima koje je iznedrio grad na Moravi. Cilj organizovanja konkursa upravo jeste u tome da podstakne pesničko stvaralaštvo i kroz umetnost oživi i sačuva neke od najlepših vizija o Čačku. Organizatori konkursa ističu da iz godine u godinu dobijaju sve veći broj prijava mladih pesnika, koji umeju da progovore o Čačku na do sada nečuven način.

Za autora najlepše pesme o Čačku, prema oceni žirija, ove godine obezbeđena je novčana nagrada od 50.000 dinara. Alternativna radionica ,,Reč“ otvorila je vrata i umetnicima koji se ne bave isključivo književnim stvaralaštvom.

Podsećamo da je prošle godine prvu nagradu na konkursu u konkurenciji oko 50 pesama, ponela pesma ,,Ulicama Čačka”, autora Nikice Banića iz Inđije.

 Rezultati ovogodišnjeg konkursa biće objavljeni na Facebook stranici Konkurs- Pesma o Čačku, 20.juna.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar