Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izložba radova učenika Umetničke škole u Čačku

post-title
Foto: Infopress


U srednjem holu Kullturnog centra u Čačku otvorena je 12. izložba radova učenika Umetničke škole. Reč je o tradicionalnoj godišnjoj izložbi umetničkih smerova, na kojoj su zastupljeni radovi širokog opsega i najrazličuitijih tehnika. Ove godine izložba je upriličena povodom malog jubileja, 15 godina postojanja Umetničke škole u Čačku.

Izložbom su obuhvaćeni najreprezentativniji radovi učenika od prve godine do ovogodišnjih maturanata. Tu su radovi nastali u ateljeima i kabinetima u sklopu praktične nastave, ali i radovi kojima su se učenici Umetničke škole upisali među laureate najprestižnijih đačkih konkursa u regionu.

Za posetioce izložba će biti otvorena do 23.juna, a ulaz je slobodan. Novina u Umetničkoj školi od ove godine su i dva nova smera: grafički dizajn i dizajn enterijera i industrijskih proizvoda. Na ova dva atraktivna smera u prvu godinu biće upisano po 10 učenika. Novi smerovi zavređuju pažnju umetnički nadarenih đaka, jer im pružaju mogućnost da izraze svoje kreativne i stvaralačke sposobnosti.

Radovi učenika Umetničke škole izlagani su i u drugim gradovima, učestovavali su na brojnim konkursima, a ova škola ponosi se i ostvarenim trećim mestom na Repubičkom takmičenju.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar