Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović: Nemački investitori dolaze u Čačak

post-title
Foto: GZS


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović juče je najavio dolazak nemačkih investitora u Čačak i izgradnju fabrike iz oblasti autoindustrije.

- U ponedeljak je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao završne razgovore sa nemačkim investitorom, a njihovi predstavnici su boravili kod nas u Čačku. U pitanju je autoindustrija. Investitor je ozbiljna kompanija koja projektuje, proizvodi i polasira proizvode. Reč je o visokotehnološkoj firmi, čije ime za sada još uvek ne mogu da kažem, ali sam zaista veoma srećan, što su, uz ogromnu podršku predsednika republike, oni odabrali Čačak – rekao je Todorović.

Gradonačelnik je naglasio da će se firma graditi na 11 hektara, kroz nekoliko faza, a proizvodni prostor će se nalaziti na oko 60.000 metara kvadratnih i biće zaposleno oko 800 radnika.

-Sjajna vest je da će 80 odsto radnika biti visokobrazovani kadar. Nekoliko godina unazad predstavnici ove kompanije su dolazili u naš grad, obilazili škole i fakultete, upoznali se sa dualnim obrazovanjem i u našem gradu tražiće radnike, koji će se doškolovavati u Čačku ili Nemačkoj. Oni će u narednih nekoliko meseci otvoriti firmu u Čačku i odmah primiti oko 20 inženjera koji će postaviti sistem. Na jesen se očekuje postavljanje kamena temeljca, a već sledećeg leta prisustvovaćemo otvaranju ove velike fabrike, što će značiti mnogo, ne samo za naš grad, već i za čitavu Srbiju, jer je reč o zaista fenomenalnoj kompaniji – rekao je gradonačelnik Todorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar