Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Apokaliptične slike iz Adrana, potopljeno i Arilje - u ovoj opštini proglašena vanredna situacija

post-title
Foto: RINA


Kraljevo / Arilje - Selo Adrani kod Kraljeva nakon izlivanja lokalne rečice ponovo se našlo pod vodom, a poplavljeno je oko 50 kuća. Meštani su čitavu noć bili budni, kako bi spašavali domove od vodene bujice. 

- Isto ovako se desilo i u junu 2019. godine. Očaj i katastrofa da jedna mala rečica ponovo poplavi čitavo selo. Još jedna neprospavana noć je iza nas. Do nekih devet sati sve je bilo u redu. Potom je voda sve više počela da nadolazi,sva sreća što smo bar nešto uspeli da spasimo postavljajući džakove, kaže za RINU meštanin Dragomir Marković. 

Usled obilnih padavina jutros je uvedena vanredna situacaiju i na celoj teritoriji opštine Arilje. Najkritičniji su atarski i nekategorisani putevi, a pojavila su se i klizišta koja su napravila nanose na putevima zbog čega su oni neprohodni.

- Po stupanju na snagu vanredne situacije obavestili smo sve subjekte od značaja a i mehanizacija je na terenu. Ekipe su na terenu procenjuju štetu i gde treba da se pošalju mašine kako bi se nanosi otklonili i kako bi se uspostavila normalizacija. Čekamo da prestane kiša, da obiđemo celu opštinu. Imamo još jedan problem a to je početak berbe malina i to nas je navelo da uvedemo vanrednu situaciju, jer sugrađanim moramo da obezbedimo prohodne puteve kako bi došli do svojih imanja”, kazao je prvi čovek opštine Predrag Maslar.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar