Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U ivanjičkim selima sve više dece, Prilike dobijaju nov vrtić: Milion dinara izdvojeno za unutršanje uređenje, ali i za isplatu nezaposlenih porodilja

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Veliki deo teritorije opštine Ivanjica zauzimaju sela, koja uprkos tendeciji rasta migracija seoskog stanovništa ka gradovima, ipak ne ostaju prazna. U prilog tome govori i činjenica da u pojedinim selima postoji potreba za vrtićima, jer ima sve više dece. 

- Opština Ivanjica od Ministarstva za porodicu i demografiju dobila je miliona dinara na osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava opredeljenih za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice. Novac će biti opredeljen za kompletiranje enterijera vrtića u Prilikama, a deo je namenjen i nezaposlenim porodiljama, rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Pre dve godine otvoren je vrtić u Crnjevu gde danas ide 100 mališana, a nov vrtić u Prilikama počinje sa radom 1.septembra. 

- Pored opremanja vrtića, biće isplaćene nezaposlene porodilje u iznosu od 23 hiljade dinara, a narednih godina taj iznos ćemo povećati, dodao je Mitrović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar