Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradi se novi most preko Zapadne Morave: Ministar Vesić obišao mesto na kom je vodena stihija potpuno odnela staru konstrukciju

post-title


Čačak - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić stigao je na lice mesta u selo Mrčajevci gde je vodena stihija odnela most koji je spajao obale Zapadne Morave.

- Lokalna samouprava u Čačku zabranila je korišćenje ovog mosta u novembru prošle godine, tražila sredstva od ministarstva za rekonstrukciju mosta i obezbeđeno je 500 miliona dinara za tu namenu. Počeli su pripremni radovi, ali nažalost vidimo šta se desilo. Sada će da se piše novi projekat, gradi novi most, deo novca već imaju, a drugi deo će im biti obezbeđen, izjavio je za RINU ministar Vesić.

On je dodao da u putnu infrastrukturu u Srbiji decenijama ništa nije ulagano, i da zbog toga dolazi do ovakvih scenarija širom zemlje.

- Zalagaću se da se uvede Zakon o održavanju, jer smo mi zemlja koja kad se nešto uradi više niko o tome niko vodi računa. A, džaba nam i most i putevi ako se to posle ne održava. Radiću da se to maksmalno promeni Svakako, u nekim događajima imate i taj ljudski faktor neodgovornisti, poput prelaza visećeg mosta u Ovčar banji velikog broja ljudi, iako je prelaz bio zabranjen. Tu prosto ne možemo ništa da učinimo, naglašava Vesić.

Nevreme koje je prethdnih dana pogodilo Čačak pričinilo je, osim rušenja mosta u Mrčajevcima, ogromnu štetu i na ostaloj putnoj infrastrukturi, kao i na poljoprivrednom zemljišu.

-Komisije će izaći na teren i popisati svu štetu, koja će građanima biti isplaćena. Isplaćuju se samo stambeni objekti, ne i vikendice. Kad je u pitanju srušeni most, prelaznog rešenja nema jer je Morava u ovom delu jako brza i duboka. Ne može da se postavi pontonski most, već se nadamo da će se što pre krenuti u izgradnju novog, kvalitetnog mosta, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar