Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Načelnik Moravičkog upravnog okruga Marko Parezanović u radnoj poseti opštini Gornji Milanovac

post-title
Foto: Press služba


Marko Parezanović načelnik Moravičkog upravnog okruga danas je boravio u radnoj poseti opštini Gornji Milanovac. U okviru posete, Parezanović je sa predsednikom opštine obišao radove na izgradnji zatvorenog bazena.

-Opština Gornji Milanovac je jedna od najozbiljnijih i najefikasnijih lokalnih samouprava u našem okrugu. Takođe je primer kvalitetne saradnje sa Vladom Republike Srbije što potvrđuju brojne investicije u kojima zajedno sudeluju. Tu pre svega mislim na pristupnu saobraćajnicu čija je vrednost preko 30 miliona evra i koja će povezati Gornji Milanovac sa autoputem “Miloš Veliki”. Uzimajući u obzir karakter investicija, veličinu opštine i broj stanovnika može da se kaže da je Gornji Milanovac jedna od opština koja ima najveću podršku države. Izgradnja zatvorenog bazena, čije smo radove upravo obišli je investicija vredna preko 5 miliona evra koju finansira samo lokalna samouprava što je odličan primer investicionog budžeta. Posetili smo gradilište zatvorenog bazena i ono što smo primetili jeste da dinamika radova teče jako dobro i za par meseci ovde ćemo imati jedan objekat koji će biti na ponos građanima Gornjeg Milanovca, ali i Moravičkog Upravnog okruga. Projekat je jako važan za promociju sporta i zdravog života, posebno za decu i mlade, ali i za razvoj turizma. Generalno mogu reći da Gornji Milanovac ima dosta dobrih projekata, radi se o odgovornoj i ozbiljnoj lokalnoj samoupravi, tako da očekujem da ćemo i u budućnosti imati kvalitetne projekte koje će podržavati Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić, koji je već mnogo toga dobrog uradio za Gornji Milanovac- rekao je Marko Parezanović, načelnik Moravičkog upravnog okruga.

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac se uveliko radi. Izgradnja zatvorenog bazena trenutno je najveća investicija u opštini ali pored toga nekoliko značajnih projekata čeka na realizaciju.

-Iskoristio sam posetu načelnika Moravičkog upravnog okruga gospodina Parezanovića da obiđemo radove na zatvorenom bazenu. Opština Gornji Milanovac, kao što je i načelnik pomenuo, ima veliku podršku od ministarstava, od Vlade Republike Srbije i od samog predsednika Aleksandra Vučića. Dosta toga što je započeto u Gornjem Milanovcu dolazi sa republičkog nivoa, to su pre svega investicije od velikog značaja za samu lokalnu samoupravu. Ja sam srećan što je opština Gornji Milanovac pored svih investicija mogla da izdvoji impozantna sredstva i da uđe u izgradnju zatvorenog bazena. Pratimo izgradnju od samog početka i želim da pohvalim izvođače. Na žalost vremenski uslovi nam nisu išli u prilog u poslednja dva meseca, ali nadležni iz kompanije “Jadran” kažu da će radovi biti završeni u predviđenom roku a to znači u januaru 2024. godine. Uskoro počinjemo sa kompletnim parternim uređenjem i otvorenog i zatvorenog bazena, tako da očekujem da ćemo u doglednom roku imati i bolju vizuelizaciju svega što se ovde radi. Koliko je veliki objekat koji se vidi iznad zemlje toliki je objekat i pod zemljom. Na radost naših sugrađana od januara 2024. godine svi ćemo moći da uživamo u zatvorenom bazenu.- rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Trenutno se radi na postavljanju krovne konstrukcije a po svemu sudeći , biće ispoštovan rok završetka gradnje u januaru naredne godine.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar