Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Otvorene prijave za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku otvorene su prijave za polaganje prijemnog ispita. Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do ponedeljka, 26.juna. Prijemni ispit za osnovne strukovne studije biće održan u četvrtak 29.juna od 11 časova, a za osnovne akademske studije u petak 30.juna u istom terminu.

Prijave za prijemni ispit na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku budući brucoši mogu obaviti putem portala i sajta fakulteta ili neposredno na fakultetu svakog radnog dana od 8 do 14h. Prijave se u oba slučaju podnose u elektronskoj formi.

Potrebno je dostaviti diplomu o položenom završnom ispitu, svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole, odnosno sva tri, za kandidate koji konkurišu na osnovne strukovne studije sa trogodišnjim srednjim obrazovanjem, izvod iz matične knjige rođenih, očitanu biometrijsku ličnu kartu, ili fotokopiju lične karte i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

,,Većina studenata ove godine imaće priliku da studije upiše o trošku države. Upisujemo 588 studenata u prvu godinu osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija. Predviđeno je oko 500 budžetskih mesta, raspoređenih na ukupno 12 obrazovnih profila”, istakla je PR Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, Staša Milikić.

Preliminarna rang lista biće objavljena dan nakon prijemnog ispita, a nakon rešavanja eventualnih žalbi kandidata, konačna rang lista po studijskim programima izaći će u sredu 5.jula. 

Budući studenti Fakulteta tehničkih nauka moći će da svoje obrazovanje upotpune u teorijskom, ali i praktičnom smislu i steknu mogućnost da već u toku studija zasnuju radni odnos.

Upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija biće obavljen od 6 do 14 jula. Školarina za samofinansirajuće studente iznosiće 81.000 dinara.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar