Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiPrvo autobusom od Beograda do Požege, pa se tek onda seda u voz: Nakon incidenta na pruzi kod Kojserića železnički saobraćaj još uvek nije normalizovan, ekipe na terenu

post-title
Foto: TV Požega


Požega - Nakon što su u noći između petka i subote na pruzi Beograd- Bar u blizini Kosjerića, iz šina iskočila tri vagona koja su prevozila tečni naftni gas, železnički saobraćaj ka Crnoj Gori odvija se po izmenjenom režimu. Putnici koji žele iz Beograda vozom do susedne zemlje, prvo se autobusom prevoze do Požege, a zatim ukracavaju u voz.

- Rezervisala sam svoju kartu za Bar za voz koji iz Požege kreće u podne, potom su nam rekli da se čekaju putnici koji autousom treba da stignu iz Beograda. Stigli su na vreme, mahom su u pitanju bili strani državljeni, ukrcali se na voz i krenuli smo zaista bez kašnjenja, rekla je za RINU Svetlana Kuzmanović iz Požege.

Nakon incidenta kada su vagoni izleteli iz šina odmah su reagovale i ekipe Sektora za vanredne situacije, koje su zaustavile dalje curenje gasa.

- Kako nezvanično saznajemo uzrok je uticaj velikih temperatura i naglog zahlađenja , što je dovelo do iskrivljenosti šine a na koju je naišao teretni voz, pa su se tri vegona cisterne napunjene sa plinom našle u kanalu graj pruge. Brzom intervencijom radnika za održavanje pruge iz Požege i njihovih kolega iz Valjeva koji su pritekli u pomoć, vagoni cisterne su još toku noćnih časova uklonjeni sa mesta nezgode a nadležni ističu da nije došlo do curenja opsanih materija, rekao je Rajko Novaković iz TV Požega koji prati situaciju sa lica mesta.

Radnici sekcija za održavanje iz Požege i Valjeva su izvršili zamenu oštećenog koloseka i oko četrdesetak pragova kako bi od petnaest časova saobraćaj na pruzi bio potpuno normalizovam. Deonica barske pruge od Valjeva do Požege je stara više od 50 godina a predviđeno je da se izvreši rekonstrukcija celokupne ove trase.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar