Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Novi asfalt i dečije igralište u Mršincima

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio je danas 8. jula, sa saradnicima, Mesnu zajednicu Mršince u kojoj je asfaltiran jedan deo saobraćajnice u centru sela i izgrađeno dečije igralište sa teretanom na otvorenom. Na zahtev Grada Čačka novac za saobraćajnicu u iznosu od 8,3 miliona dinara opredelila je Vlada RS preko preduzeća „Putevi Srbije“.

-Ova saobraćajnica veoma je značajna za desetak porodica čija se domaćinstva tu nalaze, jer su konačno dobili asfalt, ivičnjake i atmosfersku kanalizaciju, ali ne samo za njih, već i za ostale meštane, jer je ovo put kroz centar sela. Igralište nije namenjeno samo najmlađima, iako je prvenstveno zbog njih pravljeno i obećali smo im da će biti instalirano još sprava koje su nam tražili, ali na njemu mogu da se relaksiraju i stariji, jer je urađena i teretana na otvorenom – izjavio je Todorović.

Ukupno je u centar Mršinaca investirano oko 10 miliona dinara. Iz budžeta Grada je za igralište izdvojeno 1,7 milion dinara. Gradonačelnik Čačka najavio je i značajno ulaganje u ambulantu u Mršincima.

-Veoma brzo, već u narednih nekoliko nedelja, zahvaljujući našim privrednicima, pre svega vlasniku „Hizne“, ambulanta u ovom selu dobiće jedan od najsavremenijih ultrazvučnih aparata, koji će pomoći meštanima svih okolnih sela da u narednom periodu dijagnostičke preglede obavljaju u Mršincima, da ne moraju da odlaze u Dom zdravlja u Čačak. Takve uslove ima retko koja ambulanta na seoskom području – rekao je Todorović, ističući da će se ulaganja u ovu mesnu zajednicu, ali i u Slatinu nastaviti.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar