Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Gradonačelnik Todorović sa saradnicima posetio Zablaće

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa saradnicima u nedelju 9. jula 2023. godine posetio Mesnu zajednicu Zablaće, gde je obišao stadion FK „Omladinac“, Osnovnu školu „Vladislav Petković Dis“ i posetio domaćinstvo poljoprivrednika Dejana Vučkovića.

U Mesnu zajednicu Zablaće ove godine uloženo je oko 12 miliona dinara iz budžeta Grada Čačka, pre svega u poboljšanje uslova na stadionu fudbalskog kluba, ali i u rekonstrukciju škole.

-U nove tribine sa nastrešnicom, sa 320 sedećih mesta, kao i reflektore i prilaz stadionu uloženo je sedam i po milona dinara iz budžeta Grada. „Omladinac“ ima najbolji plasman u svojoj istoriji i ušao je u Srpsku ligu Zapad, tako da ćemo nastaviti sa ulaganjima kako bi se obezbedio komfor za fudbalere i ostale koji rade u Klubu – reako je gradonačelnik Todorović.

Osnovna škola „Vladislav Petković Dis“ jedna je od najstarijih na ovom prostoru i datira iz 1904. godine. Iz gradske kase izdvojeno je tri i po miliona dinara za potpunu rekonstrukciju krova, ali i oko milion dinara za delimičnu zamenu stolarije u objektu.

-Nastavićemo da ulažemo u ovu školu, koju pohađaju 273 učenika. U toku je izrada projekta za uklanjanje stare trpezarije, koja je izgrađena pre više od 50 godina i sada je već prilično neuslovna. Plan nam je da uradimo novo krilo škole i poboljšamo uslove đacima i nastavnicima – rekao je Todorović, podsećajući da je ono što se uskoro očekuje u Zablaću i na čemu Grad Čačak radi intenzivno već četiri godine, početak izgradnje vrtića, koji će moći da primi 130 mališana, čime će biti rasterećen vrtić u Slatini i umnogome olakšani uslovi za život majkama na selu.

Todorović je podsetio da je u ovoj mesnoj zajednici urađeno oko 5,5 kilometara puteva u prethodnih nekoliko godina, uređeni su Dom kulture i prilaz ka ovom objektu, renovirana Crkva Svetog arhangela Gavrila i otvorena apoteka Apotekarske ustanove Čačak. Kako je rekao, meštani koji žive u Zablaću, a njih je oko 1.200 su vredni domaćini, odlični povrtari i primer su kako se brine o svom selu, zato će, prema rečima Todorovića, lokalna samouporava učiniti sve što može da im poboljša uslove za život, a jedan od njih biće i bolji i redovniji gradski prevoz.

Zablaće je već poznato po razvijenim i uspešnim poljoprivrednim gazdinstvima, a jedno od njih, domaćinstvo Dejana Vučkovića, posetili su i čelnici Grada. Vučkovići se bave proizvodnjom i prodajom kupusa i krompira, poseduju četiri hladnjače, a prema rečima domaćina, povrće se gaji na oko 20 hektara zemlje, a godišnje iz njihovog domaćinstva „izađe“ oko 100 vagona kupusa i krompira.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar