Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Voćari očajni, otkupna cena malina od 200 do 250 dinara: Proizvođači crvenog zlata održali protest u Arilju, ove sezone zarada im je misaona imenica

post-title
Foto: RINA


Arilje - Nezadovoljni otkupnom cenom malinari su se okupili danas na protestu u Arilju, a cilj njihovog okupljanja jeste da apeluju na hladnjačare da podignu otkupnu cenu na minimalnih 300 dinara jer sve ispod toga nemaju računicu da beru maline.

- Trenutno nam plaćaju od 200 do 250 dinara po kilogramu, a to nije dovoljno čak ni da se pokriju troškovi proizvodnje. Mnogo smo uložili u pihranu, održavanja zasada i dok platimo radnike ne da ostanemo na nuli već smo u debelem minusu, kažu za RINU okupljeni malinari.

Ministarka poljoprivrede, Jelena Tanasković, već nekoliko puta sastala se sa malinarima i obećala da će u se u skorijem roku pronaći adekvatno rešenje za njihov problem. Prema rečima malinara, ministarka svakodnevno vodi pregovore kako bi na kraju berbe bili zadovoljni i malinari i hladnjačari.

- Jedino do sada vidimo pomak u tome što su krenuli da nam sređuju puteve do malinjaka, koje je nevreme uništilo na početku bebe. I to nam znači, ali ako od maline nemamo nikakve zarade, onda nam dzabe put. Naša molba je da otkupna cena bude bar 300 dinara po kilogramu, da bar povratimo ono što smo uložili. Minimum minimuma, dodaju proizvođači crvenog zlata.

Ministarstvo poljoprivrede obezbedilo je 50 miliona dinara za sanaciju uništenih putnih pravaca na teritoriji opštine Ivanjica.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar