Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sutra na Gradskom trgu - Festival narodne muzike „Vukasovi dani” u Čačku

post-title


Čačak - Prvi festival narodne muzike „Vukasovi dani”, biće održan u četvrtak, 13. jula sa početkom u 21.00 čas u Čačku na Gradskom trgu. Ovaj muzički događaj na kome će nastupiti poznata imena srpske narodne muzike, posvećen je Predragu Vukoviću Vukasu, rođenom Čačaninu, proslavljenom srpskom tekstopiscu i kompozitoru. Predrag Vuković Vukas, rođen je 1941. godine u selu Jezdina kod Čačka.

Bio je poznati kompozitor i tekstopisac narodnih pesama, a jedno vreme obavljao je i funkciju urednika narodne muzike PGP RTS-a. Kao urednik, u PGP-u napravio je veliki broj snimaka izvorne narodne muzike koja je sačuvana u fonoteci Radio Beograda. Komponovao je i napisao 1.300 pesama. Sarađivao je sa mnogim poznatim pevačima narodne muzike. Na velikoj otvorenoj sceni, u četvrtak, 13. jula, na Gradskom trgu u Čačku nastupiće najpoznatiji pevači narodne muzike koji su sarađivali sa Vukasom, uz izvođenje pesama koje je on komponovao ili je pisao tekstove.

Među njima su: Lepa Lukić, Miroslav Ilić, Gordana Lazarević, Nada Topčagić, Ana Bekuta, Vera Matović, Radiša Urošević, Aleksandar Aca Ilić, Gordana Lazarević, Snežana Đurišić. Pevače će pratiti Veliki Narodni orkestar Vlade Panovića. Organizacija i inicijativa festivala od strane Turističke organizacije Čačka i Grada Čačka. GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar