Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiPred letnju pauzu odbornici Skupštine grada Čačka na 26. Sednici o važnim temama

post-title
Foto: Mediaportal


U Čačku je juče započeta 26. Sednica Skupštine grada. Pred odbornicima je obiman dnevni red sa 32 tačke među kojima su izveštaji o radu ustanova kulture i tri javno komunalna preduzeća čiji je osnivač grad sa odlukama njihovih nadzornih odbora. Na sednici će se razmatrati i dopuna odluke o proizvodnji , distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom za koju predstavnici opozicije kažu da je nelogična. Pred odbornicima će biti između ostalog i rešenje o utvrđivanju većeg broja dece u predškolskim ustanovama i odluka o konverziji potraživanja grada Čačka u ulog grada u osnovnom kapitalu kompanije Sloboda i otpisu kamate.

 

Početak 26. Sednice Skupštine grada Čačka obeležilo je verifikovanje mandata dva nova odbornika Srpske napredne stranke Marijani Marković I Slobodanu Jovanoviću . Da li će Nadzorni odbor moći da odlučuje o ceni grejanja , kakav predlog je dostavilo JKP Čačak ,a tek posle Skupština kao najviši organ vlasti, kako stoji u predlogu ovog preduzeća, odlučiće odbornici s obzirom da je I to jedna od tema dnevnog reda 26. sednice.,, Ja smatram das mo mi najviši organ I da mi treba da donosimo odluke bez obzira da li ćemo imati mogućnost da se ta cena korigije ako Skupština ne potvrdi tu cenu , ali zakon je ostavio tu mogućnost , a suština je da je dosta lokalnih samauprava Srbiji usvojilo takvu vrstu odluke kojom se dozvoljava Nadzornom oedboru da on formira cenu”, rekao je Igor Trifunović , predsednik Skupštine grada Čačka .

 

I za predstavnika opzicione organizacije Grupe građana ,,Čačak je naš” Dragana Bisenića takav predlog je nelogičan . On smatra da nije problem da se sednica održi kada postoji zahtev od strane JKP Čačak za nekom korekcijom cena . Pred odbornicima je I konverzija duga kompanije Sloboda na ime neplaćenog poreza gradu koji iznosi dva milliona evra I otpis kamate od strane grada Dva milliona evra kompanija Sloboda duguje gradu do 2017. Godine . Za dalje se ne zna , rekao je Bisenić iz GG ,,Čačak je naš” I konstatuje da ćemo dva milliona evra oprostiti za rad , kako je kazao, dobijanja fiktivnih papira.

 

Predsednik Skupštine očekuje I da odbornici imenuju Mirjanu Đoković za direktorku JKP Komunalac koja je do sada obavljala funkciju pomoćnika gradonačelnika . Predmet diskusije odbornika biće I poskupljenje boravka dece u vrtićima za oko 900 dinara , kao I proširenje kapaciteta u grupama za oko 20 posto koliko zakon dozvoljava , kako je rekao predsednik Skupštine. Iako se očekivalo da će sednica proteći malo laganije s obzirom da se radi o poslednjem zasedanju pred letnju pauzu, sudeći po važnosti tema I ovoga puta odbornici će imati pune ruke posla.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar