Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Startap centru u Čačku obuka iz cirkularne ekonomije

post-title
Foto: Infopress


U Startap centru u Čačku održana je obuka iz oblastoi cirkularne ekonomije , trodnevno predavanje namenjeno malim i srednjim preduzećima , startap timovima i kompanijama . Realizuje se u okviru projekta Promocija malih i srednjih preduzeća i startapa u oblasti inovativnih tehnologija i zelene ekonomije čiji je nosilac Naučno tehnološki park Čačak. Program je podržan od strane Nemačke saradnje u Srbiji koju sprovodi GIZ, odnosno nemačka organizacija za međunarodnu sradnju.

 

Zbog sve intenzivnijeg rasta proizvodnje u svetu u svakoj privrednoj grani i izazovima koje ovaj trend nosi , a sa druge strane i trošenja prirodnih resursa važno je poznavati osnovne principe cirkularne ekonomije kako bi preduzeća što bolje poslovala. Ovaj proces je uznapredovao u Evropi i on bi trebalo da počne da se više primenjuje i u Srbiji, rekla je predavač Marina Papović . Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedio je GIZ , odnosno nemačka organizacija za međunarodnu sradnju. Nosilac projekta je Naučno tehnološki park Čačak. NTP kao nosilac projekta odlučio se za ovu temu kako bi se istakle prednosti cirkularne ekonomije koje mogu da donesu brojne benefite našoj privredi , kaže direktor NTP Mirko Pešić. Dodaje da je cilj sve veća primen ove oblasti ne samo u poslovanju preduzeća , već i svakodnevnom životu.

 

Primenom cirkularne ekonomije privreda postaje konkurentnija i na takvim principima posluju velike kompanije . Naš cilj je da taj sistem primenimo što pre kako bi i naše kompanije bile što uspešnije, rekao je Pešić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar