Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Trnavi juče održana manifestacija Bakini kolači

post-title
Foto: Infopress


U susret slavi mesne zajednice Trnava, u ovom mestu juče je održana sada već tradicionalna treća po redu manifestacija Bakini kolaci. Cilj je da se sacuvaju od zaborava stari tradicionalni recepti nasih baka.Organizator manifestacije je mesna zajednica Trnava , a realizuje se uz podršku grada Čačka.

U dvorištu škole ,, Sveti Đakon Avakum” u Trnavi već treću godinu za redom održana je manifestacija Bakini kolači na kojoj iskusne domaćice predstavljaju kolače napravljene po starim , tradicionalnim receptima . Manifestacija je sve masovnija , sa sve bogatijom ponudom I sve sadržajnija što je bila i namera organizatora I inicijatora dr Slavice Dragutinović u toku prvog okupljanja pre tri godine. Ove godine prvi put u gostima su i vredne žene iz Udruženja ,,Katržanke” iz Katrge. Osim toga , tradicionalno svoje kolače izložile su I iskusne domaćice , meštanke Trnave kojima u pripremama redovno pomažu unuke. Mirjana Stojić iz Trnave sa unukom Anđelijom učestvuje na manifestaciji od samog početka.

Trnava je mesto vrednih ljudi, uzornih poljoprivrednika , dobrih đaka sa kojima se ovo selo ponosi . Najbolji od najboljih kome je na manifestaciji uručio prigodan poklon predsednik Saveta MZ je I četrnaestogodišnji Dragoslav Paunović , koji je na Republičkom takmičenju iz matematike zauzeo prvo mesto.

Grad Čačak pruža podršku ovakvim manifestacijama . Zato ulaže u infrastrukturu I na taj način pokazuje koliko su gradu važna sva sela na čačnskom području , rekao je pomoćnik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković.

Uživali su u manifestaciji I najmlađi. U okviru radionice predstavili su svoje likovne radove. Nijanse su odlučivale ko će simbolično dobiti neku od nagrada , jer pobednici su svi koji su učestvovali , a za uloženi trud dobili su zahvalnice.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar