Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Naredna nedelja u gradu na Moravi rezervisana je za mlade, evo kakva dešavanja očekuju najmladje Čačane

post-title
Foto: GZS


Čačak - Druga po redu Nedelja mladih u ggradu Čačku počeće 7. avgusta rolerijadom u Gradskom parku.

Ovo će biti jedinstvena prilika da se svi ljubitelji sporta, prirode i druženja okupe na jednom mestu i ovom aktivnošću započnu sedmicu posvećenu našim mladim sugradjanima.

„Ono što je bila naša želja jeste da izadjemo na otvorene prostore i da pored gradskog trga, atriuma Kulturnog centra, amfiteatra u Ovčar Banji, dvorišta ustanova kulture, obidjemo i neke druge delove našeg grada, tako da započinjemo Nedelju mladih sjajnom manifestacjom, rolerijadom u Gradskom parku. Ono što je posebna specifičnost ove sedmice i ovog programa jeste bioskop na otvorenom koji će takodje biti realizovan 7. i 10. avgusta”, rekao je pomoćnik gradonačelnika grada Čačka, Miroslav Petković.

„Za početak Nedelje mladih izabrali smo gradski park kao mesto koje je idealno za porodične šetnje, za sigurnu i bezbednu vožnju rolera i kao sigurno i mirno mesto za našu omladinu. I upravo ćemo je tamo sačekati sa muzikom. Pozivamo sve sugradjane da nam se pridruže. I mlade parove sa bebama i one malo starije i da to bude jedna porodična vožnja i da na taj način ukažemo i na značaj očuvanja životne sredine i na ekološka prevozna sredstva”, rekla je Marjana Petronijević iz Kancelarije za mlade grada Čačka.

Ona je dodala da će okupljene u gradskom parku dočekati sadržaji čiji je cilj promocija tolerancije medju mladima, aktivniji život, volonterizam.

„Istog dana nas očekuje i večernja aktivnost, a to je bioskop na otvorenom. Ove godine će to biti na višem nivou u odnosu na prošlu. Naši partneri su nam obezbedili savremeniju opremu. Projekcije će se održati 7. i 10. avgusta u Disovom amfiteatru pored skejt parka od 20 i 30 časova. Biće prikazani filmovi koje mladi budu izglasali na našem instagram profilu”, rekla je Marjana Petronijević.

Pored rolerijade i bioskopa na otvorenom, tokom Nedelje mladih, mladi Čačani moći će da se oprobaju na šahovskom turniru, sportskim igrama, pab kvizu ali i da saznaju nešto više o svom gradu, o muralima po kojima je Čačak postao poznat.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar