Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svečano otvoren zatvoreni bazen u Guči

post-title
Foto: Radio D


Sa prvim zvucima trube na 62. Dragačevskom saboru trubača predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, u prisustvu Državnog sekretara Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Uroša Kandića i predstavnika kineske kompanije “CCCC”, Wang Fanglija i Shou Jichenga, svečano je otvorio rekonstruisani bazen.

Bazen u Guči je pre nekoliko godina, tačnije 2019. i 2020. godine pretrpeo veliku štetu tokom velikih poplava koje su zadesile našu opštinu. Mi smo u protekle dve i po godine uz veliku pomoć Ministarstva turizma sa 35 miliona dinara i 20 miliona dinara iz opštinskog budžeta, u toku dve građevinske sezone uspeli da obnovimo bazen i evo, danas zvanično otvaramo zatvoreni bazen u Guči. Dakle, izvršili smo kompletnu rekonstrukciju tela bazena, podstanice i sistema za filtraciju vode, a novina u odnosu na prethodni jeste da smo bazen pokrili, napravili smo balon halu i uradili priključke za gas, tako da će za nekih petnaestak dana ovaj bazen profunkcionisati u svom punom kapacitetu. Mogu da kažem da je ovo prvi zatvoreni bazen u Moravičkom okrugu i ovim putem pozivam goste iz Čačka, Ivanjice, Arilja, Požege i Gornjeg Milanovca da dođu u Guču i da uživaju i u noćnom kupanju koje će biti moguće na ovom bazenu”, istakao je predsednik opšine Lučani, Milivoje Dolović.

Moram da napomenem da se kineska kompanija “CCCC” koja gradi auto-put kroz našu opštinu na našu molbu odazvala i sa million i po dinara pomogla u nabavljanju mobilijara, tako da u ime opštine i u svoje lično ime želim da im uručim zahvalnicu za njihov nesebičan gest čime oni dokazuju da su jedna ozbiljna društveno – odgovorna firma”, dodao je Dolović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar