Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počeo je najveći trubački megdan na svetu, na pozornici u Guči svoje snage odmeriće 16 najboljih orkestara iz svih delova Srbije

post-title
Foto: RINA


Lučani - Na stadionu u Guči pored reke Bjelice zvanično je počelo takmičnje najboljih seniorskih trubačkih orkestara. Svi oni žive za ovu pozornicu i za ovo takmičnje, na kom se duže od šest decenija ispisuje istorija. Ove godine konkurencija je izuzeto jaka , učestvuje 16 orkestara a nekoliko njih ima već dve nagrade i čeka se ona treća da bi se ovenčali laskovom titulom - majstorskim pismom.

- Dušu i srce ostavljamo na ovoj pozornici. Mi sviramo tokom čitave godine, ali nigde sa takvom emocijom kao u Guči, na ovoj bini. Pažljivo smo se spremali, vežbali mesecima unazad, kaže za RINU trubač Bojan Krstić.

Takmičenje je otvorio ovogodišnji domaćin Sabora trubača u Guči, istaknuti odbojkaš i sportski radnik, poreklom upravo iz Dragačeva, Željko Tanasković.

- Dragi prijatelji saboraši, truba je simbol Guče, a Guča je danas trubački centar sveta. Ulogu domaćina doživljavam sa posebnom emocijom jer znam odakle potičem, šta ovaj Sabor znači i poštujem manifestaciju koja traje 62. godine i čuva tradiciju srpskog naroda. Večeras će svoje instrumente ovde ukrstiti velikani i ne bih da sam u koži stručnog žirija, jer svaki od njih nosi deo duše iz kraja iz kog dolazi, rekao je Tanasković.

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči, već je izvesno, oboriće sve rekorde posećenosti. Kroz dragačevsku varošicu za ova tri dana prošlo je na desetine hiljada ljudi.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar