Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Potresna ispovest Emilije čiju unuku je u selu Mojsinje spopao monah, zadnju reč o slučaju daće pravosudni organi

post-title
Foto: RINA


Čačak - Srbiju je obišla vest da je monah koji je iz okoline Brodareva došao u selo Mojsinje kod Čačka uhapšen zbog sumnje da je načinio bludne radnje nad devojčicom iz ovog sela, inače učenicom osnovne škole. Njena baka Emilija još uvek ne može da se oporavi od šoka koji je zadesio njihovu porodicu.

- Mi imamo kuću blizu magistrale, a ovde smo leti zbog ovaca, a unuka je mahom sa mnom. Poslala sam je dole do kuće i do prodavnice, a ja sam otišla u komsiluk. Javila mi se da je sve završila i da dolazi. Ja sam krenula kući i kada sam ušla u dvoriśte ona je izletala uplakana, jecala je, nije mogla da uzme vazduha, kaze baka Emilija za RINU.

Kada je devojčica malo došla sebi uspela je sa kaže baki šta se desilo.

- Izustila je - baba hteo je da me siluje onaj čovek što dolazi u onu kuću blizu nas. Zvala sam komšinicu i ona mi je rekla da je tu jedan monah koji je svaki dan dolazio da baca smeće blizu naše kuće, pa smo pomislili da je dete već ranije pratio, dodaje Emilija.

Dalje dodaje da je odmah pozvala svog zeta koji je bio u blizini, on je došao sa dvojicom muškaraca i otišli da potraže monaha koji se sumnjiči za bludne radne . Potom su pozvali policiju i zajedno sa devojčicom otišli su i stanicu.

- Tamo sam saznala kakve grozote joj je pričao. To je užas. Kako devojčice svašta rade već u petom razredu, kako to ništa ne boli. Ma, ne mogu da vam pricam dalje. Mnogo sam potresena i uznimerena. Meni su deca velika, zivim za tu moju unuku. Ako bih ga ponovo videla ne znam šta bih mogla da uradim, kaže baka Emilija i dodaje da je u policiji saznala da ovaj monah ima čak tri identiteta. Jedan u Srbiji, drugi u Crnoj Gori i treći, dodaje Emilija, u BiH.

Meštani Mojsinja takodje su u šoku nakon čitave situacije koja se dogodila u njihovom selu.

- To je duhovnik koji ovde dolazi već neko vreme. Mislimo, ali nismo sigurni, da on čita molitve za isceljenje koje su veoma delotvorne. Do sada ništa loše nismo čuli o njemu, neki kažu da je u pitanju kleveta, drugi da se zaista desilo to za šta ga sumnjiče. Znate kakvo je selo, kaže meštanin koji je želeo sa ostane anoniman.

Šta se zapravo desilo utvrdiće nadležni organi. Monah I. J. je saslušan u čačanskoj policiji. Eparhija Mileševska kojij pripada osumnjičeni monah još uvek se nije oglasila saopštenjem.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar