Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osumnjičeni monah je deo naše zajednice duže od 15 godina: Eparhija mileševska oglasila se saopštenjem nakon incidenta u Čačku, čekaju izveštaj tužioca

post-title
Foto: RINA


Prijepolje - Nakon što je monah iz manastira u okolini Brodareva uhapšen u Čačku zbog sumnje da je načinio bludne radnje nad devojčicom (13) iz sela Mojsinje, ogasila se i Eparhija mileševska kojoj pripada osumnjičen monah (62).

- Iz medija smo saznali da je 23. avgusta 2023. godine kod Čačka uhapšen monah iz manastira u prijepoljskom kraju, pod sumnjom da je polno uznemiravao devojčicu. Na osnovu detaljne provere utvrdili smo da je u pitanju klirik Eparhije mileševske koji je više od 15 godina u Eparhiji i do sada nije imao takvih sklonosti koje mu se stavljaju na teret, saopšteno je iz Eparhije mileševske.

U njihovom saopštenju se dalje dodaje da izražavaju duboko žaljenje nad tim potencijalnim deliktom.

- Obaveštavamo javnost da će Eparhija mileševska sačekati izveštaj tužioca i, ukoliko se utvrdi odgovornost osumnjičenog, sa svoje strane preduzeti sve neophodne mere i najstrože kazniti počinioca, zaključuje se u zvaničnom saopštenju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar