Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Potresna ispovest oca stradalog momka u Jančićima – Moj sin će biti opomena svoj deci da se čuvaju kada su najveseliji, bili su to divni momci

post-title
Foto: GZS


Čačak - Pre nešto više od godinu dana grad Čačak zadesila je strašna tragedija, kada su u saobraćajnoj nesreći u selu Jančići izgubljena četiri mlada života. Ipak, sečanje na četiri divna mladića, koji su tako rano nastradali, nije i neće nikad izbledeti. Na jednoj od zgrada u strogom centru Čačka ocrtava se mural sa likom Ognjena Vasiljevića, Nikole Zekavice, Luke Mićovića i Ivana Stančića. Sve je krenulo od inicijative dece iz Gimnazije i Ekonomske škole, roditelja, ali i uz veliku podršku Grada Čačka.

„Sugrađani su prepoznali ovu tragediju koja se nije dogodila još od Drugog svetskog rata, to je najveća tragedija koja je pogodila ne samo nas trojicu, već čitav grad, pogotovu omladinu. Grad je izašao u susret, imao sam ogromno razumevanje gradonačelnika kojeg I ne poznajem dovoljno i sada se završava ovaj mural, ovo će biti jedna snažna poruka svim građanima Čačka, a prvenstveno deci. Anđeo koji je čuvar mira, Ovčar i Kablar su u pozadini, naravno likovi dece koji oslikavaju mladost, bezbrižnost, opuštenost, sve ono što je potrebno generacijama koje dolaze. Imali smo sreće da imamo razumevanje od našeg najvećeg umetnika Stevana Šoln koji ovo radi, razume situaciju i sve ono što se dogodilo, prihvatio je poziv i došao je da uradi ovaj mural.

„On će sigurno biti jedan od vrhunskih kulturnih dobara u samom gradu Čačku i znaci će strahovito mnogo građanima, biće to putokaz za mlade, put da život može biti vrlo nezgodan, da može biti fatalan, da se mora voditi računa. Na prvom mestu deca treba da budu srećna, opuštena, bezbrižna, ali i da vode računa jer je životi strahovito promenljiv i tragedija vreba iza svakog ćoška. Uvek treba spustiti loptu, primiriti se, pomiriti se i razmisliti dobro, a ja vidim iz dolaska dece koji ovde svakodnevno dolaze će to biti jedno mesto na kom će dobijati pozitivnu energiju, jer su ova deca bila pozitivna, da će to biti satisfakcija za jedan život koji je pred njima, ja im to želim kao roditelj i kao sugrađanin, a mi ćemo im biti oličenje toga kako treba i šta treba. Ova deca će im upravo biti i vodilja. Bio sam iznenađen kada su se životi mnoge dece nakon te tragedije promenili, da su ta deca dobila jednu dozu ozbiljnosti. Na samom vrhu murala nalaze se reći Patrijarha Pavla "Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek", rekao je Boro Vasiljević otac jednog od dečaka.

Drugari četvorice tragično nastradalih mladića drugari, profesori i roditelji zajedničkim snagama početkom decembra prošle godine okačili su i baner sa njihovim slikama na zid Ekonomske škole u Čačku.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar