Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uredno snabdevanje vodom na području grada Čačka

post-title
Foto: Infopress


I pored velikih vrućina snabdevanje vodom za piće na području grada Čačka je normalno, kažu u JKP Vodovod Čačak. Sa sistema Rzav Vodovod dobija oko 300 litara u sekundi, dok ostalu količinu obezbeđuje čačansko preduzeće za vodosnabdevanje. Problemi se javljaju jedino zbog havarija poput pucanja cevi i curenja vode, ali se opet one moraju otkloniti u što kraćem roku , kako bi svi potrošači imali vodu. I pored dosadašnjeg urednog snabdevanaj vodom za piće , iz Jp Vodovod apeluju na sugrađane da se voda racionalno koristi kako ne bi došlo do nestašice s obzirom da meteorolozi najavljjujuću tropske temperature do polovine septembra.

Za snabdevanje vodom Čačana veoma je važna i situacija na sistemu Rzav. Trenutno je protok oko 2200 litara na vodozahvatu Ševelj. Tome su doprinele padavine tokom juna i jula . To je prilično solidna količina za razliku od prethodnih godina kada su bile ekstremne suše tokom leta , kaže tehnički direktor JKP Vodovod Čačak Božidar Gavrilović. Dnevna potrošnja vode u ovom trenutku je oko 430 litara . U popodnevnim satima ona je veća od 550 litara . To govori da se voda nenamenski troši , kaže Gavrilović i apeluje na racionalnu potrošnju.

Jedini probvem u ovom trenutku predstavljaju snabdevanje vodom potrošača u Preljini ispod rezervoara R3, kaže Gavrilović . Na tom mestu je izgorela elektronika usled grmljavine , ali se naš sagovornik nada da će i taj problem uskoro biti rešen .

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar