Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Stovarišta u Čačku imaju ogrev, ali kupaca malo

post-title
Foto: Infopress


Čačanska stovarišta dobro su snabdevena svim vrstava ogreva, ali je , kažu prodavci, mala potražnja za ovim enegrentima . Očekuju da će od polovine septembra intreresovanje biti veće, iako je prethodnih godina u maju bilo sugrađana koji su pripremali ogrev za narednu grejnu sezonu. Jedan od razloga za smanjenu potražnju, smatraju trgovci , je besparica, iako su i drva i ugalj pojeftinili u poređenju sa prošlom godinom.

Na stovarištu Lukas u Čačku iznenađeni su malim brojem kupaca u ovom periodu. U poređenju sa prošlom i prethodnim godinama kada su u avgustu skoro sve količine uglja i drva bile rasprodate, sada pravo zatišje. ,, Malo su se ljudi opustili od prošle godine. Verovatno misle da je stanje redovno i onda će čekati sam početak sezone da se snabdeju. Ugalj pljevaljski radimo jer imamo ekskluzivno zastupništvo za rudnik Pljevlja . Jedan od najvećih smo uvoznik a pljevaljskog uglja na teritoriji Srbije. Cene u odnosu n a prošlu godinu su manje. Ugalj kosta je jeftiniji za oko 800 dinara. Tona košta 17 700 dinara , u komadu 17 i po. Drvo je rezano i metar kubni košta 8i po hiljada dinara“, kaže Velibor Gvozdenović, stovarište Lukas.

Stovarište Lukas je uvek dobro snabdeveno , ima dovoljno uglja i drva, a ovih dana stići će i pelet. Cene su povoljne i u poređenju sa prošlom godinom niže su nekoliko stotina dinara. Pojeftinio je ogrev i na stovarištu Milošević BM koje je takođe tradicionalno dobro snabdevano. Na zalihama ima svih vrsta ogreva i započeto je formiranje spiskova kupaca . Metar drva košta 8300, a iscepana koštaju 9300. Ova cena obuhvata i transport na području Čačka. Ugalj je Pljevaljski kocka i u komadu. Tona u komadu košta 17300 dinara, a u kocki je 17700 .

Od stovarišta do stvarišta razlikuje se potražnja za ogrevom , ali ono što karakteriše ovaj period je manje interesovanje kupaca generalno. Donekle i logično jer kome mi padalo na pamet grejanje na plus 40. U svakom slučaju važno je da ima dovoljno i uglja i drv a i peleta. Na stovarištim a kažu kao po nekom nepisanom pravilu čim malo zahladni odmah se stavraju redovi , pa će tako biti i ovog a puta.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar