Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nesvakidašnja presuda u Čačku: Muškarac osuđen na šest meseci zatvora jer je proganjao drugog muškarca, u cilju "fizičkog približavanja protivno njegovoj volji"

post-title
Foto: RINA


Čačak – Osnovni sud u Čačku kaznio je meštanina M. M. (63) sa šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog krivičnog dela proganjanja. Ova vrsta krivice, inače, uvedena je u srpski Krivični zakonik 2017. godine, a zaprećene kazne su od novčane do deset godina lišenja slobode.

U presudi stoji da je okrivljeni od 6. 12. 2018. do 24. 10. 2019. „u cilju fizičkog približavanja oštećenom, protivno njegovoj volji”. počinio to nedelo.

U izreci presude navedeno je čak 18 slučajeva proganjanja gde je M. M. na živčanoj osnovi mučio kolegu, a inače su zajedno radili u najpoznatijem čačanskom preduzeću, pri čamu je S. P. bio rukovodilac, a M. M. direktor.

Sudija je u izreci koja sadrži 18 tačaka, i pored drugog, navela da je okrivljeni ovako radio...

„Tužibabo, nisi mi platio, ručak u Bosni od 260 evra.” Zatim je januara 2019. ispred oštećenog bacio upakovan prezervativ, pa na vratima direktorove kancelarije stavio nalepicu s tekstom:

„Preduzeće za posredovnje svega i svačega, specijalitet – prodaja magle.”

Posle toga je 6. 5. 2019. na vratima kancelarije svog direktora postavio tekst: „Mališa, sa funkcijom direktora”.

Okrivljeni je onda, pošto mu sve to nije bilo dovoljno, 22. 7. 2019. na svom radnm sotolu postavio ukrasnu kuglu na kojoj su fotografije oštećenog i njegovog oca, a ispod poruka: Titulaši, kompleksaši, šta vas plaši ured moje mračne noći, vi živite u samoći.”

Dana 18. 8. 2019. na plafonu kancelarije gde su oba bili zaposleni, okrivljeni je zalepio fotografiju gde je snimljeni oštećini i njegov otac, i tekstom:„Gleda tebe tvoj tajo sa visine ovoliko voli.”

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar