Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiTužna vest za Čačak: Preminuo istaknuti građanin Relja Dabić, jedan od najstarijih navijača na tribinama Borca

post-title
Foto: Privatna arhiva


Čačak - Grad na Moravi rastužila je vest da je preminuo Relja Dabić, jedan od istaknutijih Čačana. Rođen je 1942. godine, ime je dobio po rano preminulom ujaku Relji Kovačeviću. Detinjstvo je proveo u nemaštini i isčekivanju kada ce mu otac doći sa robije.

Do 1963. godine, uz školovanje i rad, raznosio je mleko što je bio značajan izvor prihoda za njegovu porodicu i bio je jako ponosan na to. Osnovnu i Ekonomsku školu završio je u Čačku. Vanredno, uz rad u Slobodi završio je Ekonomski fakultet.

Profesionalnu karijeru započeo je u „Slobodi“ kao referent, da bi kasnije prešao u „Partizan“, gde je proveo 18 godina kao direktor maloprodaje.

Godine 1989. izabran je za predsednika Republickog odbora sindikata radnika trgovine, tu je proveo 3 mandata radeci odgovorno punih 12 godina.

Velika ljubav bio mu je fudbal. Počeo je na livadi sa zapuštenom travom u blizini Zapadne Morave. Najpre je igrao u pionirima“ Borca“, а kasnije u podmlatku i seniorima „Slobode“. Po odlasku u penziju, zajedno sa svojim drugovima iz detinjstva, nastavio je da prati „Borac“ I Slobodu“, redovno idući na utakmice.

Izdržao je mnoge životne borbe, preminuo je 6. Septebra ove godine. Iza sebe je ostavio porodicu punu zahvalnosti i poštovanja, ponosnu na njegovu dostojanstvenost i roditeljsku požrtvovanost.

Sahrana će se obaviti danas u 14 časova na gradskom groblju u Čačku.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar