Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Incident na planini Kablar, došlo do koškanja ekoloških aktivista i radnika obezbeđenja oko postavljene barikade

post-title
Foto: RINA


Čačak - Tenzija oko izgradnje vidikovca na planini Kablar kod Čačka i dalje ne jenjava. Tokom jučerašnjeg dana došlo je do novog incidenta i sukoba između radnika sa jedne i ekoloških aktivista sa druge strane. Tom prilikom radnik obezbeđenja A.E. zadobio je povrede u vidu posekotina, koje je sanirala ekipa Hitne pomoći koja je takođe izašla na lice mesta.

- Do incidenta je došlo kada su ekološki ativisti pokušali svojim vozilom da prođu putem mimo barikada. Jedan od aktivista krenuo je da baca postavljene znakove i počeo najstrašnije da me vređa. Ja sam pokušao da mu istrgnem te znakove. Obe šake su mi isečene, kaže za RINU povređeni radnik A.E.

On dodaje da tim putem mogu svi da prođu peške, ali da su ekološki aktivisti, kako kaže, mimo postavljenog punkta pokušali da prođu kolima.

- Nakon ovog incidenta ekološki aktivisti su otišli prema šumi, verovatno ka vrhu Kablara. Posle je došla i policija koja je ih je pronašla i pozvala da sa njima krenu u stanicu da daju izjavu, dodaje A.E.

Sa druge strane ekološki aktivisti imali su nešto drugačiju verziju čitavog događaja i kažu da radnika obezbeđanja nisu napali, već da je povređen dok se sa jednim od aktivista otimao oko barikade.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar