Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Od zatvorenog bazena do najmodernijih sportskih terena: Rekreativne nastave i pripreme sportista uskoro i u Lučanima

post-title
Foto: GZS


Lučani – Zahvaljujući brojnim projektima koje opština Lučani realizuje uz pomoć države, ova opština uskoro bi mogla postati omiljeno mesto za pripreme sportista, jer ima sve preduslove da to i pruži.

Na rekonstrukciju SC u Guči čekalo se 15 godina tako da je danas počela prva ozbiljnija rekonstrukcija.


Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani, Foto: GZS

Igralište za mali fudbal dobija veštačku travu, na košarkaškom igralištu postavljen je tartan, kao i na odbojkaškom,a ono što predstoji jeste teretana na otvorenom kao i kompletna rekonstrukcija tribina koja podrazumeva zamenu 800 sedišta ,a biće urađena i kompletna rasveta na sportskom terenu, kaže za GZS Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.


Foto: GZS

Projekat vredan 15 miliona dinara podržalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i samo je jedan u nizu projekata ulaganja u sportsku infrastrukturu.

“Pre mesec ipo dana otvoren je rekonstruisani bazen u Guči, nakon dve ipo godine radova konačno je za stanovnike ovog kraja spreman i ima mogućnost noćnog kupanja sa stalnim dogrevanjem vode. Za početak naredne godine planirana je kompletna rekonstrukcija sportskog terena u OS Akademik Milenko Šušić, planirana je rekonstrukcija Sportske hale Osnovne škole u Lučanima kao i igrališta u MZ Puhovo”, dodao je Dolović.


Zahvaljujući podršci države, opština Lučani realizuje ozbiljne projekte, Foto: GZS

Marko Parezanović, načelnik MO istakao je da su gradovi i opštine u Moravičkom okrugu i te kako dobili značajnu podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za mnoge projekte među kojima je i opština Lučani sa sportskom halom i dečijem igralištem, vrtićem u Guči i sportskim terenima.


Marko Parezanović, načelnik MO, Foto: GZS

“Svi projekti vezani su za mlade, veoma su značajni ne samo za rekreativni sport i stanovnike ovog kraja, već i šire, za sportske profesionalne klubove, rekeativnu nastavu i pripreme sportskih klubova. Zatvoreni bazen kao i sportski tereni svakako čine bogatiju turističku ponudu dragačevskog kraja. Za male opštine koje nemaju veliki budžet, podrška države je itekako značajna jer bez takve podrške teško bi se realizovali mnogobrojni projekti u unutrašnjosti Srbije. Lako je glavnom gradu da iz budžeta opredeli novac za neke od investicijaa, ovo je još jedan dokaz da država brine o unitrašnjosti Srbije i o malim opštinama kao što je to u Lučanima, rekao je Parezanović i podsetio da je za sportske terene MDULS samo za sportske terene izdvojilo 15 miliona dinara, 12 miliona za sportsku halu, osam miliona za dečije igralište i blizu 30 miliona za vrtić što su značajna sredstva za jednu opštinu čiji je bužet manji od milijardu dinara.

GZS 

 


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar