Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Centar za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Zračak” Čačak obeležio je deceniju rada

post-title
Foto: Infopress


Centar za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Zračak” Čačak obeležio je deceniju rada prigodnim programom. Korisnici su pripremili kulturno umetnički program sa dramskim i muzičkim delom. Ovom prilikom dodeljene su i zahvalnice dugogodišnjim prijateljima ove ustanove. 

U septembru 2013.godine  Ustanova za dnevni  boravak dece, mladih  i odraslih sa smetnjama u razvoju počela je sa radom. Tada su primili oko 50 korisnika, godinama se povećavao broj  i 2020.godina proširena je delatnost  i na pružanje usluge lični pratilac dece, pomoć u kući za odrasla i stara lica kao i uslugu personalne  asistencije. 

,, Uslugu dnevni boravak trenutno koristi 80 korisnika,  90 korisnika  koristi uslugu lični pratilac deteta, dok uslugu pomoć u kući za odrasla i stara lica koristi 96 korisnika. Usluga personalne asistencije pruža se za 23 korisnika na teritoriji grada Čačka”, rekla je direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Zračak”, Ana Jakovljević.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka,  Miroslav Petković rekao je da je lakalna samouprava   u ovoj godini podržala  rad  ove  ustanove  sa  166 miliona dinara. 

 Ovom prilikom prikazan je  dokumentarni film , a predstavljena je I monografija ,, Naših 10 godina” . 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar