Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana pokazna vežba vatrogasaca spasilaca (FOTO)

post-title
Foto: TV Lav plus


Do 17. septembra  Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije nizom  manifestacija  obeležava svoj dan i krsnu slavu Presvetu Bogorodicu Neopalimaju, nesagorivu  kupinu . Pokazne vežbe  organizovane su u Čačku i Užicu.

Povodom  dana  Sektora za vanredne situacije  priredjen je taktičko tehnički zbor tokom kojeg su pripadnici  vatrogasnih  jedinica  upoznali  decu iz predškolskih ustanova  i srednjih škola sa poslovima  vatgogasaca spasilaca. Današnja pokazna vežba oraganizovana je   u okviru akcije Budi i ti hrabar, a izložena su vozila koja se koriste prilikom gaženja šumskih požara i tokom zime, kao i vozila za tehničke intervencije posebno prilikom saobraćajnih nezgoda.

 

 

 

Ivan Stojić i Nikola Matović, pripadnici Sektora za vanredne situacije, odeljenja u Čačku od 28. avgusta do 8. septembra  sa vatrogasno spssilačkim timovima iz drugih država učestvovali su u gašenju velikih požara koji su zahvatili Grčku.

 

U toku proteklih  12 meseci pripadnici  Sektora za vanredne situacije u Čačku imali su 800 intervencija na području Moravičkog okruga. Za 26,6 odsto bilo  je manje požara i eksplozija  na području okruga, a smanjen je i broj požara na otvorenom prostoru.  Vatrogasci spasioci iz Čačka dali su značajan doprinos  tokom obilnih padavina 12. juna  kada  je deo grada Čačaka bio pod vodom. Tada je zabeleženo 75 intervencija sa 10 vozila i 10 pumpi.  Učestvovali su i početkom avgusta u gaženju velikog požara   u manastiru Vraćevšnica.,a vatrogasci iz Užica zabeležili su oko 1000 intervencijau  tokom poplava ovog proleća .

Sektor za vanredne situacije osnovan je Odlukom Vlade Srbije 17. septembra 2009. godine kao zajednički sistem  u zaštii  i spasavanju  i delovanju u svim vanrednim siutacijama.  



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar